De Raymaeker stapt op als voorzitter Davidsfonds

©Sofie Van Hoof

Danny De Raymaeker, de voormalige CEO van de failliete Optima Bank, doet afstand van zijn mandaat als voorzitter van het Davidsfonds.

Danny De Raymaeker (56) was voorzitter van het Davidsfonds sinds april dit jaar. Hij stapt nu op, in onderling overleg met de raad van bestuur van de cultuurorganisatie.

Dat komt door de perikelen rond Optima Bank. 'Hoewel er tot op heden geen aanwijzingen zijn dat hij betrokken zou zijn bij eventuele onregelmatigheden in de Optima Group, heeft De Raymaeker besloten zijn mandaat als voorzitter ter beschikking te stellen om elke negatieve impact op het imago of de werking van de vereniging te voorkomen', zegt het Davidsfonds.

Danny De Raymaeker, een Leuvenaar, was ten persoonlijke titel en als vrijwilliger voorzitter van het Davidsfonds. 'Er zijn verder geen operationele of financiële banden tussen Optima Bank en het Davidsfonds', beklemtoont de organisatie.

Na een lange carrière bij KBC, waar hij opklom tot lid van het directiecomité en verantwoordelijke voor KBC België, werd Danny De Raymaeker begin 2015 CEO van Optima Bank. Hij volgde de voormalige sp.a-minister Luc Van den Bossche op.

Bij Optima Bank moest hij de afwikkeling van de bankactiviteiten tot een goed eind brengen. Maar dat is uiteindelijk niet gelukt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content