Advertentie

E-Bo levert oplossingen voor windparken en gevangenissen

E-Bo levert systemen voor de uitbating van windmolenparken op zee. ©BELGA

Het in 2000 opgerichte IT-bedrijf e-Bo Enterprises uit Ieper is gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligde platformen voor de distributie van content.

E-Bo Enterprises levert ook diensten voor het beheer van netwerken, cloudcomputing en infrastructuurbeheer. Zowel voor kmo’s - de grootste markt - als voor de openbare sector. E-Bo levert onder meer apparatuur en controle- en beveiligingssystemen voor de uitbating van windmolenparken op zee. Dat stelt gebruikers in staat om zowel de effciëntie als de opbrengsten van de parken beter te managen en te controleren. E-Bo levert ook advies voor het ontwerpen en de bouw van die offshorenetwerken. Het bedrijf sluit in de offshoresector gemiddeld een tweetal contracten voor windparken per jaar.

Voor de overheid werkte e-Bo beveiligingsplatformen uit voor brandweer en politie. De politie kan vanuit interventiewagens identiteitscontroles uitvoeren of getuigenverklaringen verwerken zonder eerst te moeten terugkeren naar kantoor.

Voor de federale overheidsdienst Justitie ontwikkelde e-Bo een systeem om gedetineerden in gevangenissen toegang te geven tot e-learning, telefonie en juridische dossiers. Daarvoor werkt het samen met Samsung. Volgens e-Bo zijn buitenlandse overheden geïnteresseerd om het zogenaamde ‘prisoncloud’ platform uit te rollen in hun gevangenissen.

E-Bo werd in 2000 opgericht door CEO Christophe Dhaene. Vorig jaar boekte het 7,1 miljoen euro omzet, een cashflow van 1,3 miljoen en bijna 700.000 euro nettowinst. E-Bo telt 44 werknemers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud