Advertentie

5 Angela Merkel

©AFP

De 62-jarige Duitse bondskanselier, volgens de Amerikaanse president de 'steunpilaar van het Westen’, ligt onder populistisch vuur.

Na de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president werd Angela Merkel bij herhaling naar voren geschoven als ‘de laatste steunpilaar van het liberale Westen’. De Duitse kanselier noemde die omschrijving in de New York Times ‘grotesk’. ‘Geen mens kan alleen de wereld veranderen’, zei ze. Toch hebben velen hun hoop gesteld op de domineesdochter om een tegengewicht te bieden voor het rechts-populisme dat tegenwoordig bon ton is.

Merkel zelf ligt zwaar onder vuur. Steeds meer mensen nemen aanstoot aan wat zij het ‘te lakse’ asielbeleid noemen. En na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn van vorige week leek de kanselier helemaal in de hoek te zitten waar de klappen vallen. De populisten van Alternative für Deutschland (AfD) ruiken hun kans om door te breken. Toch geeft Merkel niet op. In september 2017 doet ze een gooi naar een vierde mandaat. Ze noemde die parlementsverkiezingen al de moeilijkste sinds de hereniging van Duitsland in 1990. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud