Advertentie

2 miljoen euro geeft toegang tot Belgische 1 procentclub

©Pieter Van Eenoge

Om in ons land tot de selecte club van de rijkste 1 procent inwoners te behoren, hebt u een nettovermogen van 2,4 miljoen dollar (iets meer dan 2 miljoen euro) nodig.

In de grotere Europese landen ligt die lat lager, zo blijkt uit The Wealth Report 2021 van Knight Frank, waarvan De Tijd de niet-gepubliceerde Belgische cijfers kon opvragen.

In Frankrijk en Duitsland behoort u al tot het rijkste 1 procent met een vermogen van respectievelijk 1,8 en 1,7 miljoen euro. In Ierland ligt de grens met 2,2 miljoen euro wat hoger.

Dat in Europa de ranglijst wordt aangevoerd door Monaco en Zwitserland, de bakermat van de private banken, zal niet verbazen. Daar hebt u 6,6 miljoen en 4,3 miljoen euro nodig om tot de 1 procent te behoren.

6,6
miljoen euro
In Monaco hebt u 6,6 miljoen euro nodig om tot de rijkste 1 procent te behoren.

Buiten Europa springen de VS in het oog. De grens ligt er op 3,7 miljoen euro. In veel groeilanden ligt de drempel onder de symbolische 1 miljoen euro. In China en India gaat het om respectievelijk iets meer dan 700.000 en 100.000 euro. In Kenia behoort u met een vermogen gelijk aan de prijs van een Volkswagen Polo al tot de 1 procent rijkste inwoners.

Hoe groter uw vermogen, hoe meer advies u van uw bankier mag verwachten. Waar zit het verschil tussen een personal, premium of private banker?

U leest het morgen in de private bankingbijlage van De Tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie