De Dijlemolens, Leuven

Het terras van De Dijlemolens mag u niet overslaan. ©rv

Leuven is als studentenstad bezaaid met kebabzaken, frituren en snackhuisjes. Voor de arme student is dat goed voor de portemonnee. En is er een betere ‘fond’ voor copieuze hoeveelheden alcohol dan frieten of een vettige spaghetti?

Dat de Dijlestad culinair arm bedeeld is, verhoogt de aantrekkingskracht van de weinige gastronomische parels die er wel zijn. De Dijlemolens is zo eentje. Het pand huist in de schaduw van het Groot Begijnhof, op enige afstand van het centrum. Die wat verloren ligging houdt studenten en toeristen doeltreffend op afstand.

De Dijlemolens moet het niet hebben van een dure kaart, sterrenchefs met een ijzersterke reputatie of een strak en clean designinterieur. De zaak oogt zelfs wat chaotisch en eclectisch. Maar net die vrolijke chaos is de absolute troef van het restaurant.

De avond beginnen met een aperitiefje in de zithoek om enkele uren later te eindigen met een wijntje op het terras? Dat is mogelijk. De omgekeerde weg nemen met eerst een aperitief maison - in ons geval blauwgekleurd - op het terras en finaal nog een koffie in de zithoek? Dat kan. De zithoek, de toog, de eetruimte en het terras zijn mooi in elkaar gepast.

Welk traject u ook kiest, een avond doorbrengen in de Dijlemolens zonder een bezoek aan het terras is een gemiste kans. Het fabuleuze terras strekt zich uit over de oever van de Dijle, omringd door het nodige groen. Op warme dagen bent u er verzekerd van een koele bries. Het is hier dat het verleden van de Dijlemolens voor het voetlicht treedt. Sluit even uw ogen en u kunt zich zo inbeelden dat op deze plek ooit een industriële bloemmolen stond.

De Dijlemolens (Leuven)

Lievelingsgerecht: Burger met kaas, vergezeld van een rood wijntje.

Budget: Weekmenu 25 euro, à la carte 10 tot 20 euro.

Contact: Zwarte Zusterstraat 16/4, 3000 Leuven

Open: dinsdag tot zondag

In die prachtige setting krijgt u gegarandeerd een aardig bord voorgeschoteld. De Dijlemolens gaat voor een simpele, eerlijke en smaakvolle keuken. De eigenaars houden van streekproducten, maar sluiten zich in geen enkel hokje op. Op de kaart regeert de veelzijdigheid. Tapas, wokgerechten, een visspecialiteit of een Italiaanse burger? Het wordt allemaal even snel, uiterst smaakvol en voor geen geld klaargemaakt.

Finaal tipje: neem de burger met kaas, een smaakbom met kwaliteitsvlees. Hou tijdens het verorberen wel een minuut stilte voor al die studenten die zich een kilometer verder volstoppen met goedkope McDonald’s-brol. De arme kindertjes weten niet beter.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud