Advertentie

De Eetwinkel, Destelbergen

©rv

De formule van de Eetwinkel in Destelbergen is vrij uniek. Je kunt er - de naam zegt het zelf - eten in een winkel. Elke middag wordt er een verfijnd lunchmenu aangeboden voor de modeste prijs van 20 euro. Je luncht er niet aan een tafel, maar aan een centraal kookeiland met chef-kok, waar je zonder gêne kan zien hoe alles voor jouw neus en die van je buren wordt bereid.

Vincent Van Cauwenberghe (36), een gewezen buurtslager die voor kok studeerde, kwam op het idee toen hij als 18-jarige de Londense Harrods Marketplace bezocht. Zijn plan bleef jaren in de lade liggen omdat hij zijn vader in de slagerij moest opvolgen toen die vroegtijdig overleed. Maar eind vorig jaar werd zijn project realiteit.

Eetwinkel (Destelbergen)

Lievelingsgerecht: Wagyu.

Budget: Vanaf 20 euro.

Contact: Eetwinkel Van Cauwenberghe, Dendermondesteenweg 238, 9070 Destelbergen, 09/218.81.81

Liefhebbers van puur en oorspronkelijk eten hebben er sindsdien een favoriete plek bij. Onder het futuristische dak van een 400 vierkante meter grote markthal, opgetrokken uit glas, beton en inox, vind je hier allerlei delicatessenwinkels en kraampjes waar biologisch vlees, verse vis, groenten, artisanale kazen, wijn, kruiden en zelfgebakken brood worden verkocht. ‘We maken hier zoveel mogelijk zelf en alles mag gezien worden’, luidt de filosofie van het huis. De nadruk ligt op kwaliteitsvol en gezond eten, zonder al te veel franjes of toevoegingen. Ook de gastronomische eetbar of bistro in het centrum van de winkel illustreert dat. Of het nu gaat om een ‘voorgerechtje met ravioli van rode biet, grove mosterd en framboos met geroosterde roggekiem’ of ‘lomhaasje met bleekselderij, kalfsjus en een compote van seldergerookt spek’, alles wordt à la minute en live bereid.

Bij het eten kan je kiezen uit vijf kwaliteitswijnen, die per glas worden geserveerd. Voor veel van zijn producten doet Van Cauwenberghe een beroep op de biologische teelt van de eigen Oosse-boerderij in de Vlaamse Ardennen, een historische hoeve die hij in 2008 verwierf.

Wie dat wil, kan op aanvraag vlees van diverse hoogwaardige runderrassen proeven die vakkundig werden gerijpt. Enkele maanden geleden proefden we er wagyu, een exclusieve Japanse rundersoort die door kenners wordt beschouwd als de ‘kaviaar onder het vlees’.

Ook zakenmensen uit de buurt beginnen hun weg te vinden naar de Eetwinkel voor een snelle en gezonde hap. Tijdens de weekends wordt de lunch vervangen door een uitgebreide brunch.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud