Umamido, Elsene

©rv

Het moeten niet altijd dure vijf- of zevengangenmenu’s en sterrenrestaurants zijn. Eenvoud, kwaliteit en efficiëntie. Dat vat Umamido samen. Het Japanse eethuis, opgericht door Japanliefhebber Guy Quirynen, ligt op een boogscheut van het Flageygebouw in Elsene (Brussel).

Geen franjes bij Umamido: een twintigtal zitplaatsen, een minimalistisch decor, een informele sfeer en een open keuken. Slowfood, maar snel opgediend. Meer moet dat niet zijn.

Het menu van Umamido is kort en bondig: een tiental voorgerechten en een half dozijn ramens - Japanse bouillons waaraan noedels, vlees/vis en groenten worden toegevoegd. Bij de voorgerechten vindt u onder meer de bekende gestoomde groene Edamame-boontjes met grof zout (4 euro) terug, maar ook de traditionele Japanse gyoza-ravioli’s (zes stuks voor 6 euro).

De razend lekkere Pork Buns staan eveneens op een menu. Pork Buns zijn zachte broodjes met varkensvlees, augurken en een pikante saus. Die saus kan bij Umamido vervangen worden door huisgemaakte Kimchi, een pikante Koreaanse bereiding op basis van gefermenteerde kool en groenten. Als hoofdgerecht serveert Umamido klassieke Japanse bouillons (ramens), zoals de Shoyu ramen (met sojasaus), Miso ramen en Kara Miso ramen. Die kosten allemaal 13 euro.

Bij al die soepen kan je voor een kleine toeslag enkele ingrediënten - zoals een hardgekookt ei of extra vlees - toevoegen. Umamido maakt ook een ‘ramen van de week’, waaraan een onverwacht ingrediënt - Belgische asperges bijvoorbeeld - wordt toegevoegd . Die kost wel enkele euro’s meer.

Umamido is niet het enige ramenrestaurant in Brussel. Het Japanse Samouraï - een van de topjapanners in ons land - heeft in het voorjaar een gelijkaardige eetgelegenheid in het centrum van Brussel geopend. Dichter bij Flagey serveert ook Kokuban in de schaduw van de Blue Tower aan de Louiazalaan in zijn houten decor ramens in alle smaken. Kokuban houdt het ook wat traditioneler met sushi, sashimi en andere Japanse rijst- en visgerechten.

UMAMIDO

Lievelingsgerecht: Kara Miso Ramen, een pikante noedelsoep met vlees

Budget: Drank inbegrepen, vanaf 25 euro

Contact: Vleurgatsesteenweg 1, 1050 Brussel (20-tal plaatsen, reservatie niet mogelijk). 7/7 open van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u00 (zaterdag: 23 uur). 

Umamido is 7/7 open. Reserveren is niet mogelijk, maar de gerechten kunnen wel worden afgehaald. Voor wie niet tot Brussel zou willen komen: binnenkort opent Umamido - onder dezelfde naam - twee restaurants in Antwerpen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud