Allerlaatste peilingen wijzen op ex aequo

(belga) - In de race naar het Witte Huis liggen de Republikeinse president George W. Bush en zijn Democratische rivaal John Kerry nog steeds nek aan nek. Dat blijkt uit de jongste peilingen die dinsdag, op de dag van de stembusgang zelf, zijn gepubliceerd.

Van de zeven peilingen die dinsdag werden gepubliceerd, duiden er vijf Bush aan als overwinnaar, met een - statistisch onbeduidende - voorsprong van een of twee procentpunten. Van de overige peilingen geeft er een voordeel aan Kerry, met een overwinning van twee procentpunten. Een andere heeft het over een ex aequo: beide kandidaten krijgen 48 procent.

De peiling van de Amerikaanse krant Washington Post stelt dat de overwinning met een voorsprong van een procentpunt naar Bush gaat, meer bepaald met 49 procent van de stemmen voor Bush en 48 procent voor Kerry. Senator Kerry zou het meest aanslaan bij vrouwen, zelfstandigen en min 30-jarigen.

De laatste peiling van CBS News geeft eveneens een licht voordeel voor Bush, met 47 procent van de kiesintenties voor de huidige president tegenover 46 procentpunten voor zijn uitdager.

Ook verschillende peilingen die maandag nog gepubliceerd werden, gaven beide kandidaten evenveel stemmen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud