Belgische frank wettig betaalmiddel tot 1 maart

Vanaf 1 maart kan je niet langer betalen met de Belgische frank. Tot dan circuleren de euro en de frank dubbel.

Op 1 maart verliezen de Belgische munten en biljetten hun status van wettig betaalmiddel. Maar opgepotte Belgische franken kunnen nog tot eind 2002 worden omgewisseld in euro's bij de banken en de Post. Na deze datum blijft omwisseling bij de Nationale Bank mogelijk voor muntstukken tot eind 2004 en voor biljetten zonder beperking in de tijd.

De periode van dubbele circulatie, wanneer zowel de euro als de Belgische frank geldig zijn, duurt tot en met 28 februari. Maar de overheid vraagt de winkels zoveel mogelijk in euro terug te geven. Het is de bedoeling dat vanaf medio januari het gros van het betalingsverkeer in euro verloopt.

Tijdens de periode van dubbele circulatie kunnen klanten van de banken kosteloos Belgische bankbiljetten omwisselen in euro. Kleine hoeveelheden Belgische munten kunnen onmiddellijk worden omgewisseld in euro. Grote hoeveelheden munten kunnen worden gestort op een rekening. Belgische munten en biljetten kunnen ook kosteloos en zonder beperking op een bankrekening worden gestort.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud