Beurzen opnieuw goedgezind

De strategiedienst van Fortis verwacht bijvoorbeeld dat de komende weken moeilijk zullen zijn op de aandelenmarkten. De huidige politieke onzekerheid zal volgens de bank immers nog een tijdlang wegen op de beurs. Daarom blijft de trend neerwaarts en zullen aandelen met een hoog risicogehalte slecht blijven presteren. Wie wil beleggen, doet dat best in defensieve aandelen, meent Fortis. (Fortis: trend is neerwaarts in komende weken)

De langetermijnvooruitzichten van de meeste waarnemers blijken wel wat positiever. De Belgische analisten die werden geraadpleegd door de Financieel-Economische Tijd voorspellen bijvoorbeeld dat de DJ Eurostoxx50-index binnen de 12 maanden met 16 procent zal stijgen. De Dow Jones zou in dezelfde periode met de helft klimmen. (Aandelen worden aantrekkelijker)

Ook de Amerikaanse beurzen lijken dinsdag opnieuw wat meer hoop te krijgen op een snel economisch herstel vanaf volgend jaar. Heel wat Amerikaanse beursexperten zijn voorzichtig optimistisch in hun vooruitzichten voor de Amerikaanse economie. Wall Street-goeroes als Ed Hyman van ISI Group of Edward Yardeni van Deutsche Bank beginnen steeds meer te geloven in een snel herstel van de Amerikaanse economie. Maar voor de aandelenmarkten zijn hun vooruitzichten minder rooskleurig. Een eventueel economisch herstel is volgens Yardeni immers al verrekend in de huidige aandelenkoersen. Bovendien waarschuwen de analisten beleggers voor een te grote teleurstelling als een economisch reveil langer op zich zou laten wachten. ( Wall Street-goeroes voorzichtig optimistisch over Amerikaanse economie)

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), zou volgens de New York Times nochtans heel wat minder geloven in een snel economisch herstel. De Fed wijst er namelijk op dat onder meer de huidige politieke onzekerheid en het zwakke consumenten- en producentenvertrouwen een eventuele herstelbeweging kunnen afremmen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud