Brugge: Moenaert ambieert derde termijn

In Brugge ambieert CD&V-burgemeester Patrick Moenaert een derde ambtstermijn. De christendemocraten besturen nu samen met de sp.a en hebben een comfortabele meerderheid. Maar indien CD&V/N-VA de grootste wordt, sluit Moenaert een coalitiewissel niet uit.

(belga) De christendemocraten haalden in 2000 een derde van de stemmen binnen, Moenaert kreeg bijna 18.000 voorkeurstemmen achter zijn naam, waarmee hij Renaat Landuyt(sp.a), Pierre Chevalier (VLD) en Frank Vanhecke (Vlaams Belang) ver achter zich liet. CD&V en sp.a waren samen goed voor 31 van de 47 zetels.

Nu trekt CD&V samen met N-VA naar de kiezer. Ook staan er enkele voormalige VLD'ers op de lijst. De christendemocraten hebben nu een coalitie met sp.a, maar Moenaert liet zijn onvrede blijken over het gebrek aan steun van nationale sp.a-beleidsverantwoordelijken in een aantal Brugse dossiers.

De sp.a vormt een kartel met spirit en enkele voormalige groenen. Federaal minister Renaat Landuyt duwt de lijst, OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde is lijsttrekker.

De VLD plaatste met Mercedes Van Volcem een vrouw bovenaan de lijst. Twee liberale fractieleden die het niet eens waren met die keuze stapten op. Senator Pierre Chevalier is lijstduwer.

Bij het Vlaams Belang trekt nationaal voorzitter Frank Vanhecke de lijst. Hij hoopt dat zijn partij minstens zeven zetels haalt en de grootste oppositiepartij wordt in Brugge. Het Vlaams Belang heeft er nu drie zetels in de gemeenteraad.

Groen! heeft nu drie zitjes in de gemeenteraad. Fractieleidster Rita Brauwers trekt de lijst.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud