DAT-investeerders richten holding op

De raad van bestuur van chemiegroep UCB keurde een investering in Air Holding goed voor 2,5 miljoen euro. Eerder al gaven de bestuurders van Tractebel, Electrabel en Fabricom toestemming om deel te nemen aan het project. De raad van bestuur van Solvay besprak al de beloofde investering, vrijdag buigen de bestuurders van Bekaert zich over het onderwerp.

Steeds volgens dezelfde bron komt de stuurgroep van investeerders vrijdag opnieuw bijeen om een stand van zaken op te maken. Dan moet duidelijk zijn hoeveel bedrijven hun beloften opzetten in daden. De vier grote banken hebben zich geëngageerd voor 55 miljoen euro, de drie gewesten voor 45 miljoen, een groep van drie bedrijven voor 50 miljoen euro en een 25-tal ondernemingen voor 52,75 miljoen euro.

De volstorting van de 202,75 miljoen euro vindt enkel plaats als de curatoren van Sabena het bod van Air Holding op DAT aanvaarden. DAT is een volle dochter van het failliete Sabena. Bovendien moeten de schuldeisers van het coördinatiecentrum van Sabena (SIC) instemmen met een inbreng van 100 miljoen euro van SIC in DAT. Pas met een minimumkapitaal van 300 miljoen euro is het businessplan van de investeerders voor DAT haalbaar.

Dat plan wordt onderzocht door alle kandidaat-investeerders, waaronder de Participatiemaatschappij Vlaanderen. Vrijdag staat het dossier op de agenda van de Vlaamse regering. Minister-president Patrick Dewael blijft herhalen dat de inbreng van de Vlaamse overheid van 24,75 miljoen euro eenmalig is en dat er geen sprake kan zijn van een tweede kapitaalinbreng in een latere fase.

De directie van DAT lanceerde ondertussen ook zijn derde promotiecampagne op rij om de bezettingsgraad op te krikken. Tot 12 december kunnen 29 bestemmingen worden geboekt tegen 200 euro retour, een business class ticket kost 500 euro tot 31 december. DAT trekt zo zijn tarieven systematisch op. Tot 4 december kostte een retourtje in promotie 150 euro, tot 26 november was het 50 euro voor een enkele vlucht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud