'Iraakse machtscentra gebombardeerd'

(belga) - De Amerikaanse luchtmacht heeft dinsdagnamiddag de hoofdkwartieren van de Iraakse eenheidspartij Baath en van de Republikeinse Garde én, opnieuw, het ministerie van informatie in Bagdad gebombardeerd. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De zender baseert zich daarvoor op militaire kringen.

Volgens Amerikaanse militaire functionarissen zijn nagenoeg alle Iraakse tanks in de regio Bagdad vernield: amper '19 van de oorspronkelijk 800' gepantserde voertuigen zouden nog intact zijn.

Het grootste gevaar, aldus een CNN-reporter in de Iraakse hoofdstad, vormen momenteel de paramilitaire en bijzonder regimegetrouwe fedayien-strijders.

Zowel CNN als de Arabischtalige concurrent al-Jazeera maakt melding van een 'stroom van doden en gewonden' die de reeds overvolle ziekenhuizen overspoelt. Ooggetuigen meldden dat in de voormiddag honderden doden en gewonden in het el-Kindi ziekenhuis werden opgenomen. Door de aanhoudende gevechten kan de burgerbevolking de stad niet meer ontvluchten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud