Kerry roept op tot eenheid in VS

(tijd) - John Kerry, de Democratische presidentskandidaat, heeft woensdagavond in zijn thuishaven Boston zijn nederlaag erkend. Aan de zijde van zijn running mate, John Edwards, waarschuwde Kerry voor de verdeeldheid van de VS. 'Ons land moet opnieuw eengemaakt worden', luidde het.

Onder luid applaus feliciteerde de zichtbaar vermoeide Kerry zijn tegenstander, George W. Bush. 'Ik heb hem vandaag met hem gebeld. Dat was een goed gesprek. We hebben het gehad over het gevaar van de verdeeldheid van de VS. Ons land heeft nood aan eenmaking', stelde hij.

Over de verkiezingsthriller in de strijdstaat Ohio was Kerry duidelijk. 'Elke stem telt en elke stem moet geteld worden. Maar de uitslag moet bepaald worden door de kiezers, en niet door rechters. Als ik wist dat ik in Ohio nog kon winnen, had ik niet opgegeven. Maar zelfs indien de 'provisional ballots' nog geteld worden, kan ik nog niet winnen in Ohio.'

Kerry klonk strijdvaardig. 'De strijd gaat voort', luidde het. Hij pleitte er onder meer voor 'de reputatie van de VS in de wereld te herstellen'. Kerry bedankte vervolgens uitgebreid zijn familie, vrienden, campagnemedewerkers en kiezers.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud