Opel-fabriek Russelsheim legt productie woensdag stil

(belga) - Als gevolg van het bezoek van de Amerikaanse president George W. Bush aan Duitsland nu woensdag, zal de productie in de Opel-fabriek in Rüsselsheim die dag worden stilgelegd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De site van Rüsselsheim bij Frankfurt is de grootste van de Opelgroep. Er werken zo'n 5.000 mensen. Die zullen allemaal een dag technisch werkloos zijn. Het bedrijf zegt die oplossing te verkiezen boven eventuele verstoringen van de productie als gevolg van het Bush-bezoek.

De Amerikaanse president zal woensdagochtend op de luchthaven van Frankfurt landen, onder zeer uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen dreigen ook het verkeer, en dus de bereikbaarheid van de Opel-fabriek, te verstoren. Zowel personeelsleden als wisselstukken zouden op die manier te laat kunnen arriveren, meent Opel.

De arbeiders blijven woensdag thuis, maar de achterstand in de productie zal de volgende twee zaterdagen moeten worden ingehaald.

In de buurt van de luchthaven van Frankfurt zijn nog meer fabrieken gelegen. Onder meer de cementfabriek Dyckerhoff gaat zijn capaciteit woensdag afbouwen en de schuimwijnproducent Henkell und Soehnlein, die eveneens de deuren een dagje sluit.

22779855

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud