Rumsfeld: nog veel moeilijk en gevaarlijk werk te doen

(belga) - Er is nog heel wat gevaarlijk en moeilijk werk te verrichten in Irak. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld woensdag gezegd.

"We hebben vandaag een goede dag gekend maar er is nog heel wat moeilijk en gevaarlijk werk te doen", aldus Rumsfeld in een verklaring aan de pers na een vergadering met 50 senatoren over de situatie in Irak.

"Ook al is het fantastisch om de gezichten van de Irakezen te zien die hun vreugde uitdrukken over hun bevrijding van een slecht regime, er zal zonder twijfel nog gevochten worden en onze troepen zullen in gevaar blijven verkeren tot de hele missie beëindigd is", voegde Rumsfeld eraan toe.

Rumsfeld zei nog dat de vraag of Irak massavernietigingswapens naar Syrië heeft verplaatst, enkel nog maar een hypothese is. Hij herhaalde dat leden van het regime van Saddam Hoessein in Syrië waren om er te blijven of van daaruit naar een ander land door te reizen. Generaal Richard Myers specifieerde dat ook familieleden van Saddam Hoessein zich in Syrië bevonden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud