Tien procent minder vliegverkeer van en naar VS op 11 september

(belga) - Op 11 september is er tien procent minder transatlantisch vliegverkeer dan normaal. Die dag zijn tot 18.000 minder zitjes in de vliegtuigen van en naar de Verenigde Staten beschikbaar. Dat meldt de Britse krant Financial Times. In West-Europa blijft het aantal vluchten op 11 september ongewijzigd.

De Financial Times baseert zich op de onderzoeksresultaten van OAG, het bedrijf dat de vluchtschema's over de hele wereld coördineert. De luchtvaartmaatschappijen houden een deel van hun toestellen aan de grond omdat er te weinig boekingen zijn. Veel mensen durven op de dag dat de aanslagen met gekaapte vliegtuigen in New York en Washington precies een jaar oud zijn, immers niet te vliegen. Vooral bij de Amerikaanse burgers zit de schrik er in.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen beslisten op 11 september meer dan 3.200 binnenlandse vluchten te annuleren. Het financiële risico van met bijna lege toestellen te vliegen is groter dan de toestellen gewoon aan de grond te houden, argumenteren zij. Verwacht wordt dat de geschrapte binnenlandse vluchten in de VS de Amerikaanse reissector zeker 11 procent aan winst kosten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud