Veel Belgische politici op begrafenis

(belga) - Naast koning Albert II, koningin Paola en premier Guy Verhofstadt vertegenwoordigen ook kamervoorzitter Herman De Croo en vice-premier Didier Reynders ons land officieel op de begrafenis van paus Johannes Paulus II vrijdag in Rome. Ook een reeks andere hoogwaardigheidsbekleders woont de plechtigheid bij.

Volgens Verhofstadts woordvoerder Didier Seeuws liet het protocol van het Vaticaan weten dat ons land vijf officiële plaatsen krijgt op de begrafenis van de kerkvader. Die plaatsen worden - zoals het er nu naar uitziet - ingevuld door koning Albert II, koningin Paola, eerste minister Guy Verhofstadt, kamervoorzitter Herman De Croo en MR-vice-premier Didier Reynders.

Naast de officiële delegatie woont nog een rist andere politici de plechtigheid in Rome bij. Het gaat onder meer om VLD-vice-premier Patrick Dewael en vertegenwoordigers van de gemeenschaps- en gewestregeringen. Ook voor hen is plaats voorzien in de Sint-Pietersbasiliek.

Senaatsvoorzitter Anne-Marie Lizin gaat niet naar Rome. De Hoge Vergadering vaardigt wel een aparte delegatie af. Die bestaat uit eerste ondervoorzitter Staf Nimmegeers, tweede ondervoorzitter Hugo Vandenberghe en senatrice Clotilde Nyssens.

22970317

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud