'Videoboodschap Bin Laden heeft geen invloed op kiesgedrag'

(belga) - De videoboodschap van de terreurleider Osama Bin Laden die de Arabische televisiezender Al Jazeera vrijdagavond uitzond, beinvloedt het kiesgedrag van de Amerikanen niet. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Op de videoband dreigt Bin Laden met nieuwe terreuraanslagen.

Zo verscheen Osama Bin Laden vrijdagavond op de Arabische nieuwszender Al Jazeera. (foto: afp)

De krant baseert zich op meerdere tientallen interviews met kiezers in vijf Amerikaanse strijdstaten. De meningen van de ondervraagden liggen sterk uit elkaar: sommigen denken dat de videoband eraan herinnert dat Bush er nog steeds niet in geslaagd is Osama Bin Laden te vatten, anderen zijn van mening dat de tape het oorlogsimago van Bush kan versterken.

De Washington Post schrijft zondag in haar hoofdartikel dat 'Bin Laden vrijdag niet bepaald een sterke indruk gaf', buiten het feit dat hij in leven is, in goede gezondheid verkeert en aan het hoofd staat van een organisatie. Bin Laden leek 'een verdedigende houding aan te nemen', voegt de krant er in haar artikel met als titel 'de verrassing Osama' aan toe.

Op de videoband zegt Bin Laden dat de 'redenen voor een herhaling van wat gebeurd is op 11 september 2001 er nog altijd zijn'. Bij de aanslagen viel toen bijna 3.000 doden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud