Weer zwarte rook uit schoorsteen Sixtijnse kapel

(belga/tijd) - Dinsdagmiddag braakte de schoorsteen van de Sixtijnse kapital in Rome opnieuw zwarte rook uit. Dat wil zeggen dat de stemronde van dinsdagvoormiddag geen tweederde meerderheid heeft opgeleverd. In de namiddag wordt er opnieuw gestemd.

In Rome zijn de kardinalen dinsdag opnieuw samengekomen om hun zoektocht naar een nieuwe paus voort te zetten. Na een gezamenlijke mis begaven de 115 kardinalen zich streng afgeschermd van de buitenwereld naar de Sixtijnse kapel.

Een eerste stemming bracht maandagavond zoals verwacht geen benodigde tweederde meerderheid voor een kandidaat. Als teken dat er nog geen paus werd gevonden, kwam traditiegetrouw zwarte rook uit de schoorsteen van de kapel.

Dinsdag zijn er vier stemrondes mogelijk. De Italiaanse media berichten over een grote steun voor de Duitse kardinaal Joseph Ratzinger. Andere bronnen spreken echter ook van verdeeldheid bij de pauskiezers. Vermoedelijk heeft een aantal kardinalen de voorbije nacht verkennende gesprekken gevoerd en poolshoogte genomen van wat er heerst, luidt het in Rome.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud