Zaterdag in De Tijd Weekend

Maurice Lippens (Fortis) over ABN Amro: 'Ik moet de wijze man van Fortis zijn'

Maurice Lippens, voorzitter van Fortis, geniet nog na. Vorige week werd duidelijk dat het huzarenstukje, de overname van ABN AMRO, gelukt was. Tijdens de hele overnamestrijd bleef Lippens nadrukkelijk op de achtergrond. 'Mijn rol binnen Fortis is die van de wijze man', zegt hij. 'Ik zag het als mijn opdracht me niet te veel laten meeslepen in de deal, voldoende afstand te houden en telkens opnieuw de vraag te stellen: zijn we wel goed bezig

Bart Van Coppenolle: 'IJdelheid is een onderschatte maatschappelijke waarde'

Een jaar geleden kende niemand Bart van Coppenolle. Tot Metris, het bedrijf dat hij leidt, op 25 oktober 2006 verkozen werd tot 'onderneming van het jaar' en vervolgens naar de beurs trok. Maandag geeft Van Coppenolle de trofee door aan een andere bedrijfsleider. 'Je moet opletten voor de valstrik: voor je het weet ben je een publieke figuur die volledig opgaat in de erkenning die hij krijgt.'

Noami Klein: 'Milton Friedman heeft afgedaan' De schrijfster van het antiglobalistische statement 'No Logo' heeft een nieuw boek geschreven over hoe een neoliberale Amerikaanse elite haar onbezoedelde vrijemarktdenken tracht op te leggen en wat de catastrofale gevolgen daarvan zijn. 'In België reageert men te zelfgenoegzaam op de privatiseringsdrang van 'die gekke Amerikanen'. Laat dit boek ook voor jullie een waarschuwing zijn', doceert Naomi Klein.

De schrijfster van het antiglobalistische statement 'No Logo' heeft een nieuw boek geschreven over hoe een neoliberale Amerikaanse elite haar onbezoedelde vrijemarktdenken tracht op te leggen en wat de catastrofale gevolgen daarvan zijn. 'In België reageert men te zelfgenoegzaam op de privatiseringsdrang van 'die gekke Amerikanen'. Laat dit boek ook voor jullie een waarschuwing zijn', doceert Naomi Klein.

Links in het defensief

Dit weekend kiest de sp.a een nieuwe voorzitter. De verscheurende strijd tussen Caroline Gennez en Erik De Bruyn legt een diepere malaise bloot. Bijna overal in West-Europa krijgen de socialistische partijen klappen. Is de partij van de gewone man gedoemd te verdwijnen? 'De socialisten hebben alleen een bestaansreden als ze weer echt links worden.' Over de neergang van links in Europa en de recepten om uit het dal te klimmen.

De wijnwereld van Frank Van der Auwera

Frank Van der Auwera is een van België's meest gelezen en invloedrijke wijnauteurs. Hij publiceerde in tientallen magazines, en is auteur van bijna 30 wijnboeken.

Voortaan geef hij elk weekend zijn visie op de wijnwereld. Met zijn kritische neus, tong en pen gaat hij op zoek naar verfrissende suggesties, doorprikt waar nodig de hypes, geeft in cijfers, feiten en fenomenen de jongste nieuwtjes uit het wereldje mee en serveert u zijn ontdekking van de week.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud