Advertentie

Sp.a laakt 'casinokapitalisme' bij Senior Assist

'De zorgsector is geen winstproduct', zegt sp.a. ©Chris Pennarts/Holland/Hollandse Hoogte

De sp.a hekelt de financiële problemen van de rusthuisuitbater Senior Assist.

Senior Assist, de uitbater van 34 rusthuizen met 3.000 bewoners, zit in zware financiële moeilijkheden, berichtte De Tijd woensdag. De rusthuisgroep praat over de verkoop van meerdere rusthuizen, wat het voortbestaan van de groep, met tentakels in de belastingparadijzen Monaco, Luxemburg en de Britse Maagdeneilanden, moet garanderen. 

Dit dossier vertoont opvallende gelijkenissen met financiële bubbels uit het verleden.
Jan Bertels
Vlaams parlementslid Jan Bertels sp.a

Volgens de oppositiepartij sp.a bedreigen de financiële problemen de rusthuizen en de zorg van de 3.000 bewoners. 'Dit dossier vertoont opvallende gelijkenissen met financiële bubbels uit het verleden', zegt Vlaams Parlementslid Jan Bertels (sp.a).

'Een zeer snelle expansie, weinig transparante financieringsstructuren via belastingparadijzen, een niet te controleren stroom aan hoeraberichten, risicobeleggingen, onrealistische doelstellingen wat dan vervolgens leidt tot het instorten van het hele kaartenhuisje. De ouderen zelf en het personeel komen in het beste geval op de tweede of de derde plaats.'

Geen winstproduct

'De zorgsector is geen winstproduct', vindt de sp.a. De partij roept Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op om zijn verantwoordelijkheid te nemen. 'Uiteindelijk draait de hele samenleving hiervoor op, terwijl de verantwoordelijken de dans ontspringen', klinkt het.

Bertels pleit ook voor meer controle op de jaarrekeningen en de financieringsregels in de rusthuissector. 'De zorgsector is geen winstproduct. We moeten onze ouderenzorg hier beter tegen wapenen', zegt het parlementslid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud