3D-printingpionier stapt in Luikse start-up

Peter Mercelis (ex-Layerwise) stapt nu ook in het kapitaal van 3D-speler Aerosint. ©Tom Verbruggen

Peter Mercelis, die het intussen verkochte Leuvense 3D-printingbedrijf LayerWise mee oprichtte, stapt in het kapitaal van de Luikse 3D-printingstart-up Aerosint.

België heeft met onder meer Materialise en LayerWise, dat terechtkwam bij de Amerikaanse mastodont 3D Systems en sindsdien werd omgedoopt, een zekere internationale faam verworven in 3D-printen. 

LayerWise, net als Materialise een spin-off van de KU Leuven, vergaarde in geen tijd internationale erkenning met zijn technologie om metalen onderdelen te printen, onder meer voor de medische wereld. In 2014 deden Mercelis en Jonas Van Vaerenbergh, de andere oprichter, hun geesteskind echter van de hand.

Mercelis bleef nog een tijd aan boord bij 3D Systems als manager, maar ook daaraan kwam intussen een einde. Hij is nu onder meer actief als investeerder en adviseur. Zo raakte eerder dit jaar bekend dat hij geld stopte in IRevitalise, een deelplatform voor dure, gespecialiseerde machines.

Nu duikt Mercelis op bij de Luikse start-up Aerosint. Die ontwikkelde een nieuw procédé voor 3D-printing met poeders. De technologie maakt het mogelijk opeenvolgende lagen te printen die bestaan uit meer dan één soort poeder (bijvoorbeeld polymeren en metaal). Aerosint zegt dat geen enkele andere commerciële technologie dat soort 3D-multimateriaalprinten aan kan.

Aerosint maakte vrijdag een nieuwe kapitaalronde van 850.000 euro bekend. Het geld komt, behalve van Mercelis, van de historische aandeelhouders Meusinvest en Innovation Fund. Dat laatste is het investeringsfonds van Essencia, de koepel van de chemiesector. Mercelis wordt ook bestuurder van Aerosint.

De start-up zal het verse geld onder meer gebruiken om de bestaande patentenportefeuille te versterken en de technologie verder te ontwikkelen. Er zijn ook plannen om de ploeg van nu zes mensen de komende een tot twee jaar te verdubbelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect