Advertentie

Maaltijdenplatform Flavr haalt 450.000 euro op

Alexander Van Laer, CEO van Flavr.

De Antwerpse start-up Flavr heeft met zijn tweede kapitaalronde 450.000 euro opgehaald. Daarmee breidt het platform voor huisbereide maaltijden zich uit naar heel Vlaanderen.

Op de website Flavr.be kunnen hongerigen een maaltijd bestellen bij een hobbykok in hun buurt. De oprichters Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28), voordien consultants bij Accenture, lanceerden hun platform in mei in Antwerpen en Gent. Sindsdien hebben klanten zo’n 7.000 huisbereide gerechten afgehaald bij een van de 1.200 geregistreerde hobbychefs.

Doordat er ook interesse was in Kortrijk, Mechelen en Limburg slaat Flavr nu zijn vleugels uit in heel Vlaanderen ‘We focussen op de kleinere gemeentes’, zegt Van Laer. ‘Anders dan in de grootsteden zijn daar minder alternatieven voor mensen die niet dagelijks zelf willen of kunnen koken.’

Om die groei te financieren haalde Flavr 450.000 euro op. Die komt grotendeels van het Belgische durfkapitaalfonds Volta Ventures. Kleinere bijdragen komen van onder anderen ondernemer-financier Michel Akkermans en reclameman Harry Demey (LDV United).

Hoeveel procent van Flavrs aandelen Volta Ventures met zijn investering verwerft, geeft Van Laer niet vrij. Wel duidelijk is dat Frank Maene van het fonds in de raad van bestuur van de start-up komt. ‘We zijn onder de indruk van de gedrevenheid van het team van Flavr (acht mensen, red.)’, zegt Maene. ‘En de schaalbaarheid van het businessmodel trok onze aandacht. Klanten halen hun maaltijd zelf af, waardoor geen leger thuisbezorgers nodig is.’

Flavr focust de komende maanden op de uitrol in heel Vlaanderen. Later wil het onlineplatform zijn potentieel ook elders in Europa en in de VS bewijzen.

Van Laer verwacht dat eind volgend jaar een nieuwe kapitaalronde volgt. In de eerste ronde haalde Flavr 200.000 euro op bij enkele businessangels, met Stefan Tournoy als grootste investeerder. Tournoy is de oprichter van Belgische webwinkel Vente-Exclusive.

Flavr won eerder dit jaar de internationale pitchwedstrijd op de hipsterbijeenkomst South by South-west in Austin, Texas. Oprichter Van Laer wist, meer dan 60 andere start-ups uit een tiental landen, de jury van investeerders en adviseurs te overtuigen van zijn businessmodel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud