Startershub van KBC gaat in zee met Pfizer

De labo's van Pfizer in Puurs krijgen binnenkort misschien wel starters van KBC over de vloer. ©Pfizer

Start it @KBC wil met een nieuw partnerschap met Pfizer starters vlotter laten innoveren rond gezondheidszorg.

Start it @KBC, de grootste incubator van ons land met meer dan 600 start-ups, zet een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. 

Op het jaarlijkse evenement Start it@KBSEA, in Oostende, kondigde de startershub aan in zee te gaan met de farmareus Pfizer. Het wordt de eerste structurele partner rond gezondheidszorg voor Start it@KBC. De startershub van KBC heeft op dit ogenblik naar eigen zeggen meer dan 50 starters die actief zijn rond gezondheidszorg

Regulering

Starters krijgen door het partnerschap met Pfizer toegang tot de expertise en het netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers wereldwijd, maakt oprichter Lode Uytterschaut zich sterk. Hij roept starters in dat domein op hun kandidatuur in te dienen voor de volgende selectie in september. 

Pfizer is in ons land actief op vier sites, in Puurs, Elsene, Zaventem en Anderlecht, met in totaal 2.600 werknemers. Met het partnership hoopt Pfizer zijn farmaceutische expertise te koppelen aan de technologische knowhow van de starters. De focus ligt daarbij op 'patient empowerment', het idee dat patiënten zelf hun ziektes of aandoeningen beheren, in overleg met de zorgverlener. 

Een studie van startups.be en de grootbank ING eerder dit jaar schatte het aantal medische starters in ons land op 154. De gezondheidszorg is een vrij gesloten en gereguleerde sector, wat innovatie niet evident maakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie