Antwerps Unifly vliegt uit naar VS

Unifly laat drones veilig door het luchtruim vliegen. ©Unifly

De start-up Unifly opent een kantoor in New York. De Antwerpse spin-off van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) ontwikkelt software om onbemande vliegtuigen zoals drones veilig en efficiënt in het luchtruim te integreren.

Op het platform van Unifly kunnen drone-operatoren informatie vinden over waar het veilig en legaal vliegen is. Daarnaast kunnen overheden en de luchtvaartsector er het droneverkeer opvolgen en beheren.

‘Nu het aantal drones in de lucht exponentieel groeit, is absoluut een systeem nodig dat de processen automatiseert om drones naadloos in de wereld van de bemande luchtvaart te integreren’, zegt Marc Kegelaers, de gedelegeerd bestuurder van Unifly.

De start-up sluit zich nu ook aan bij NUAIR, de New Yorkse alliantie van meer dan honderd bedrijven die samenwerken voor de ontwikkeling van testzones voor onbemande vliegtuigen. ‘De Verenigde Staten zijn een snel groeiende markt waar veel interesse is voor Unifly’, zegt Kegelaers.

Unifly is al sterk aanwezig in Europa. Onder meer de Duitse en de Deense luchtvaartautoriteiten gebruiken zijn technologie om drone-operatoren te helpen bepalen waar ze kunnen werken zonder de bemande luchtvaart te storen. Voorts bundelde de Antwerpse start-up de krachten met de Franse multinational Thales, die luchtvaartsystemen en -services aanbiedt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud