Brusselse Startup Factory opent ook kantoor in Gent

Baudouin de Troostembergh, co-oprichter en CEO van Startup Factory. ©rv

Na Brusselse starters-ondernemers begeleidt het platform ook Vlaamse start-ups.

Startup Factory schuift ideeën van bedrijven, die geen zin hebben om ze uit te werken, door naar start-ups. Dat gebeurde de afgelopen twee jaar met projecten van onder meer BNP Paribas Fortis, Securex, D'Ieteren, BeSix Red en USG People.

Mede-oprichter en CEO Baudouin de Troostembergh en zijn team begeleidden tot op heden 12  start-ups, waaronder Medicheck, Ixxo, Shippr en Ewala. In een model van 'corporate venturing' worden ze tijdens de projecten ook actief ondersteund door de bedrijven in kwestie, zeg maar de opdrachtgever. 'Dat verhoogt voor de start-ups de kans op een commerciële doorbraak', zegt De Troostembergh.

Tot dusver werden de start-ups gelanceerd in en rond Brussel, vanuit de kantoren van de Brusselse bedrijvenhub Co.Station vlakbij station Brussel-Centraal. Twee jaar geleden opende Co.Station een tweede vestiging in Gent. Daar, in de buurt van het station Gent-Dampoort, vindt Startup Factory onderdak voor zijn kantoor dat zich op Vlaamse starters-ondernemers richt.

De begeleider van start-ups doet daarbij beroep op Vlaamse experts in digitale innovatie. Eén van hen is Kenny Willems die carrière maakte als financieel directeur van iMinds (nu Imec) en vandaag partner is bij het investeringsfonds VentureWise VC en VITO adviseert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect