Drupal-bedenker stapt in nieuwe start-up Davy Kestens

Davy Kestens ©Debby Termonia

De Vlaamse techondernemer Dries Buytaert en een manager van Uber zijn twee investeerders in de nieuwe financiële start-up van Davy Kestens, die eerder SparkCentral oprichtte. Dat meldt die laatste op Twitter.

Kestens is zich op Twitter al een tijdje aan het warmlopen voor zijn nieuwe project dat de naam ‘Dino’ meekreeg.

Op de website van het nieuwe bedrijf valt weinig informatie te rapen, maar Kestens verklaarde dat het zal gaan om een dienst die mensen ‘meer inzicht geeft in hun financieel welzijn’. Het lijkt de bedoeling banken te helpen om op basis van hun klantendata een gerichtere service aan hun klanten aan te bieden.

Ook over het startkapitaal en de investeerders was nog geen duidelijkheid. Maar in een tweet schrijft Kestens nu dat hij twee vroege investeerders heeft gestrikt: Dries Buytaert en Jeff Miller. De eerste is de naar Boston uitgeweken Antwerpenaar die aan de basis ligt van de wereldbekende openbronsoftware Drupal, die gebruikt wordt om sites en blogs te bouwen en te beheren.

Miller is bij het taxiplatform Uber in San Francisco in dienst als businessdeveloper voor de ontwikkeling van zelfrijdende wagens. Hij richtte eerder de marktplaats Wheelz op, waar mensen hun auto kunnen verhuren aan andere particulieren.

Kestens geeft geen informatie over de omvang van de investeringen of het aandeel van de twee investeerders. Hij kon nog niet bereikt worden voor meer commentaar. Buytaert weigert commentaar. 

Kestens richtte eerder SparkCentral op, dat software maakt om bedrijven te helpen hun klantenrelaties te beheren. Hij vertrok er enkele maanden geleden, naar eigen zeggen omdat hij zich steeds moeilijker kon vinden in de oprukkende managementcultuur in het bedrijf. Hij zei toen ook wat uitgekeken te zijn op Silicon Valley.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie