Imec neemt zes nieuwe tech start-ups onder haar vleugels

De toren van het Imec-gebouw achter het Arenbergkasteel in Heverlee. ©Kristof Vadino

Onderzoekscentrum Imec heeft zes nieuwe tech start-ups opgenomen in het imec.istart ondernemersprogramma. Het gaat om The Vault.House (Antwerpen), EPCON (Antwerpen), Alexandria.Works (Antwerpen), Adshot (Leuven), Nextbook (Brussel) en Ngrave (Brussel).

De zes start-ups krijgen niet alleen financiële steun, maar ook persoonlijke coaching, workshops en andere ondersteuning zoals kantoorruimte, netwerkmogelijkheden en dergelijke. "Bij de selectie van de start-ups is de manier waarop ze zich differentiëren in de markt belangrijk. Als onderzoekscentrum speelt de technologische component hierbij vanzelfsprekend een belangrijke rol. Hoe innovatiever de technologie, hoe groter de voorsprong immers op potentiële concurrenten", aldus Sven De Cleyn, program manager van imec.istart.

The Vault.House biedt een platform waarmee gebruikers hun huishoudelijke documenten online kunnen beheren, alle administratieve verplichtingen uitbesteden, nagaan of er optimalisatie mogelijk is met betrekking tot verzekeringen, subsidies en dergelijke. Door data uit verschillende bronnen te combineren kan EPCON epidemieën zoals tuberculose sneller in kaart brengen en zelfs voorspellen. Alexandra.Works ontwierp dan weer een efficiënte, zelflerende zoekmachine die kan geïntegreerd worden in bestaande programma's zoals Sharepoint, Outlook, Dropbox ...

Adshot ontwikkelde een systeem dat bedrijven voor reclamecampagnes in contact brengt met geschikte influencers op sociale media. Nextbook is een platform dat elk tekstboek in een vingerknip in een interactieve leertool veradert waar lesgevers hun cursus kunnen opladen en studenten deze kunnen personaliseren door markeringen en notities toe te voegen. Ngrave lanceert binnenkort een nieuwe generatie hardware wallet die nog beter beveiligd is en waarmee men zijn 'blockchain wallet' (een soort digitale portemonnee met 'cryptocurrencies' zoals bitcoins) optimaal kan beveiligen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie