Imec steunt negen start-ups

Nebula4, een van de nieuwe start-ups van imec.istart, maakt soft- en hardware voor topsportbegeleiders en kinesisten. ©Hollandse Hoogte / Allard de Witte

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec neemt negen startende bedrijfjes op in zijn incubatieprogramma imec.istart.

De starters krijgen 50.000 euro en worden minstens 12 maanden begeleid. Dit zijn de negen start-ups:

WeGroup gebruikt digitale technologie om verzekeringsaanbieders beter te connecteren met hun groeiend digitaal cliënteel. De Gentenaars haalden eind vorig jaar nog 650.000 euro kapitaal op, waarvan een uitzonderlijk hoog bedrag uit crowdfunding.

Nebula4 maakt soft- en hardware voor topsportbegeleiders en kinesisten. CEO Bram Swinnen werkte als physical trainer en revalidatiespecialist onder meer samen met de Belgian Cats en Racing Genk, bracht een boek uit over krachttraining in het voetbal en richtte eerder al een gespecialiseerde revalidatiepraktijk op. Tegen eind 2019 verwacht Nebula4 haar eerste producten op de markt te brengen.

Veoware ontwikkelt technologie die satellieten aanstuurt. Door de oplossing te integreren in de satelliet kan die veel efficiënter gegevens, zoals beelden van de aarde, verzamelen en worden nieuwe toepassingen denkbaar. Het bedrijf krijgt ook steun van het Europees Ruimteagentschap ESA.

UMAN.AI ontwikkelde een AI-platform voor talentmanagement.

D-PAC is een Antwerpse start-up met een oplossing voor het beoordelen van complexe vaardigheden onder meer op school of tijdens sollicitaties.

Sneezz informeert mensen met hooikoorts over de hoeveelheid pollen op de plek waar ze zich bevinden en geeft advies over wat ze kunnen doen om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden.

Constell8 richt zich op de markt van professionele licht- en geluidshows.

PlanOpSim ontwikkelt een softwareoplossing voor het modelleren en ontwerpen van specifieke elektronische circuits.

3State biedt consumenten en immobiliënmakelaars een gebruiksvriendelijk softwareplatform om een nieuwe of bestaande woning virtueel naar eigen smaak in te richten en zo een goed beeld te krijgen van een eventueel toekomstige woonst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie