Limburgse drone-starter haalt half miljoen op

©REUTERS

Airobot, een Limburgse start-up die dronevluchten eenvoudiger en veiliger wil maken, krijgt een kapitaalinjectie van 550.000 euro van JK Invest, de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en het istart-programma van imec.

Airobot werd in 2015 opgericht door de ingenieurs Kristof Beenders en Jan Leyssens. Het dronebedrijf spitst zich voornamelijk toe op landmeettoepassingen. Daarbij vliegt de drone volgens een vooraf gedefinieerde route om overlappende foto’s te nemen van het op te meten gebied. Zo kunnen tot op de centimeter nauwkeurige foto’s en 3D-modellen gemaakt worden, die kunnen gebruikt worden om volumeberekeningen te doen en projectplannen te maken.

Airobot, dat huist in de Hasseltse INCubator op de Corda Campus, haalt in een eerste kapitaalronde 550.000 euro op voor de doorontwikkeling en commercialisering van hun product. Het geld moet onder meer dienen voor de commercialisatie van Z-mapper, een drone met precisiesensoren die langer dan dertig minuten in de lucht kan blijven in vrijwel alle weercondities.

Airobot werkt ook aan de verdere ontwikkeling van de A-mapper, een kleinere surveillancedrone die livebeelden maakt en gemakkelijk inzetbaar is voor snelle en kleinere opdrachten.

Airobot verhuist binnenkort naar Campus Droneport, de nieuwe bedrijvencampus rond luchtvaartinnovatie in Sint-Truiden. Droneport opent begin 2019 de deuren en zal naast kantoren ook een incubator en testfaciliteiten aanbieden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie