Miljoenen voor slimme energiemeter en kluis voor medische beelden

De tool van June Energy levert haar klanten besparingen tussen 200 en 600 euro op. ©June Energy

De starters June Energy en Dobco Medical Systems ronden allebei een kapitaalronde van net iets meer dan twee miljoen euro af.

De Antwerpse start-up June Energy haalt in een tweede kapitaalronde 2,1 miljoen euro op bij een reeks privé-investeerders. Het bedrijf ontwikkelt technologie waarmee consumenten hun energiegebruik kunnen monitoren.

De starter claimt dat ze zo gericht besparen, omdat June hen automatisch switch naar de meest voordelige energieleverancier. Dat gebeurt telkens wanneer een lagere energiefactuur mogelijk is. Data van June Energy claimen dat de 4.000 June-klanten gemiddeld tussen 200 en 600 euro per jaar besparen. 

Een eerdere kapitaalronde was goed voor 500.000 euro. Een van de investeerders is François Lagae, een Brusselse business angel die investeert in softwarebedrijven. June Energy wil met het geld de technologie doorontwikkelen. 

***

Fortino Capital, het investeringsfonds van onder meer oud-Telenettopman Duco Sickinghe, stapt in Dobco Medical Systems. Dat in 2011 opgerichte softwarebedrijf specialiseert zich in online medische beeldvorming. 

Via PACSonWeb, de oplossing van Dobco, kunnen medische beelden en verslagen uitgewisseld worden. Volgens Dobco maken negen op de tien Vlaamse ziekenhuizen gebruik van de oplossing. Ziekenhuizen stellen medische beelden en verslagen steeds vaker digitaal, via patiëntenplatformen zoals Mynexuzhealth, ter beschikking van patiënten. 

Dobco heeft internationale ambities en wil zijn platform uitbreiden naar Noorwegen, Zwitserland, Nederland, Frankrijk en Cyprus. Om dat mogelijk te maken investeert Fortino 2,2 miljoen euro. Dat geld vloeit in de eerste plaats naar de uitbreiding van het commercieel team. Dobco heeft nu al een team van 24 personen en draait 3 miljoen euro omzet. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect