Nederlanders kopen Gentse hr-software met 100.000 gebruikers

Intuo ontwikkelde een platform voor de begeleiding van werknemers dat een alternatief biedt voor de jaarlijkse evaluaties. ©DPA

De Gentse ontwikkelaar van hr-cloudsoftware Intuo komt in handen van Unit4, een Utrechtse aanbieder van bedrijfssoftware.

Intuo sluit enkele jaren van onstuimige groei af met een verkoop van het bedrijf. De start-up zag het licht in 2013. Oprichters Tim Clauwaert, Gilles Mattelin en Philip De Smet bouwden aanvankelijk een beheersysteem voor opleidingen, maar verkenden daarna verschillende richtingen van de ontluikende markt voor hr-oplossingen in de cloud, op basis van data en een scheut artificiële intelligentie.

Dat wierp vruchten af, want in 2016 nomineerde de consultant Deloitte Intuo als een ‘Deloitte Fast 50 Rising Star’, zeg maar een veelbelovend jong bedrijf. Intuo zegt momenteel meer dan 100.000 gebruikers te tellen, bij klanten als USG, Hays, BMW, Verisure, Brussels Airport, Thomas Cook, FairFX, Ag Insurance en Europa Bank.

Evaluaties

Unit4 gaat de Gentse technologie integreren in zijn portfolio van hr-oplossingen voor de dienstensector. De Nederlandse groep staat sterk in het segment van middelgrote ondernemingen. De belangrijkste troef van Intuo is een zelf ontwikkeld platform voor de continue monitoring van werknemers, waarop ze feedback krijgen van collega's. Dat moet een alternatief bieden voor de traditionele jaarlijkse evaluatieprocessen en interne tevredenheidsonderzoeken.

‘Een van de grootste uitdagingen voor organisaties is om werknemers betrokken te houden’, zegt Stephan Sieber, CEO van Unit4. ‘Met Intuo kunnen we aan die behoeften voldoen met moderne oplossingen en rijke gegevens.’

De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. Onder de aandeelhouders van Intuo zitten de Vlaamse overheidsinvesteerder PMV en de business angels Alex Segers, Marc Boone en Anthony Brenninkmeijer. Het Gentse bedrijf kreeg in de beginfase steun van de Telenet-incubator Idealabs en haalde de voorbije jaren meer dan een miljoen euro op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie