Start-up tegen lege trucks naar België

©Sofie Van Hoof

De Nederlandse start-up Quicargo lanceert binnenkort in ons land een online platform om zo veel mogelijk lege transporten van de weg te halen.

Voor de uitrol haalde Quicargo 900.000 euro op bij Nederlandse en Duitse investeerders, want het wil ook in Duitsland van start gaan. Het platform koppelt lege vrachtwagens aan bedrijven die transport nodig hebben. In ons land zijn eerst de regio’s Antwerpen en Gent aan de beurt, in Duitsland het Ruhrgebied.

In Nederland werd het platform in september gelanceerd. Sindsdien verbindt het 1.000 ondernemingen met zowat 5.000 vrachtwagens van 200 transporteurs. Het aantal transporten en de omzet groeien volgens het bedrijf maandelijks met 27 procent.

Volgens het Nederlandse Centraal Bureau van de Statistiek gaat 83 procent van het Nederlandse wegtransportverkeer naar België en Duitsland. 50 procent van de 6 miljoen trucks in Europa rijdt leeg of gedeeltelijk leeg rond.

In ons land ontwikkelde het Antwerpse Avantida in 2013 een online platform waarop bedrijven, rederijen en transporteurs hun containertransporten op elkaar kunnen afstemmen. Het werd vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse e-commerceplatform INTTRA.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud