Vers geld voor specialist golfslagenergie Laminaria

In 2014 liet Laminaria in Oostende een boei op een ponton te water om golven om te zetten in stroom. ©Tom Verbruggen

Het Oostendse bedrijf Laminaria krijgt een injectie van 2 miljoen euro voor de verdere ontwikkeling van een systeem voor de productie van golfslagenergie.

Een demonstratievideo van hoe Laminaria energie uit golven wil opwekken.

Het geld komt van de bestaande investeerder CEIP (het Belgische private-equityfonds Clean Energy Invest), de Vlaamse investeringsholding PMV en QBIC II, een universitair fonds voor zaaikapitaal en geld voor bedrijven in een vroeg stadium.                    

Met de financiering zal Laminaria zijn technologie voor de productie van golfslagenergie verder ontwikkelen en een uitgebreid demonstratieproject opzetten bij het European Marine Energy Centre (EMEC) in het Schotse Orkney.

Laminaria ontwikkelde intelligente oplossingen om energie uit de zee te halen met een hoog rendement, ook onder moeilijke omstandigheden. Een eerste kleine schaalversie van een golfslagapparaat slaagde in een test op de Noordzee in 2015.

'Na een eerste proof of concept tijdens de testcampagne op de Noordzee in 2015, is de demonstratie van een netgekoppelde toepassing in de woelige Schotse wateren de volgende belangrijke mijlpaal voor Laminaria', aldus CEO Steven Nauwelaerts. 'De verschillende testen en ontwikkelingen die we tot nu toe uitvoerden hielpen het vertrouwen winnen van QBIC II, PMV en CEIP om in Laminaria te investeren en de technologie verder te ontwikkelen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud