Advertentie
blog start-ups

Op zoek naar klanten, investeerders en ... katten

De app TeleKitty kan de gedachten lezen van uw kat. ©TeleKitty

15 Belgische start-ups vliegen vandaag naar New York om tips en tricks te krijgen van collega-starters die al voet aan grond hebben in de VS, Amerikaanse maar ook Belgische.

Het merendeel van de delegatie hoopt te leren hoe ze hun app, project of bedrijfje internationaal kunnen schalen. Dat is nodig om snel een grotere afzet- en kapitaalmarkt aan te boren.

Alexander Van Laer van het maaltijdenplatform Flavr: 'België is een goed vertrekpunt, maar Flavr is een lokaal concept met een globale visie. Maar als we de wereld willen veroveren, moeten we ze wel eerst begrijpen'.

Sommige starters, die al activiteiten te hebben in de VS, leggen de lat al hoger en hebben meetings met potentiële klanten, partners en investeerders. Zo wil Steven Waelbers van Ewtomatic een zo groot mogelijk netwerk uitbouwen voor zijn tuinrobot. 'Noord-Amerika en Canada zijn voor ons de belangrijkste markten. Zonder deze trip zou het weken duren om alle mensen te ontmoeten die we nu in één week zullen zien', zegt Waelbers, die voordien actief was bij KBC Financial Markets.

Byteflies, actief in wearable health, heeft al een kantoor in San Francisco (Silicon Valley). In New York mikken Hans De Clercq en Hans Danneels op meetings met twee potentiële klanten, net als twee industriële partners en twee medische partners.

De tweeling Ruth en Stijn Janssens, oprichters van het publicatieplatform Small Teaser, hopen op feedback van Amerikaanse uitgevers en reclameagentschappen. 'We zijn klaar om te schalen.' De mensen achter Tinkerlist, een content management systeem voor televisiemakers, hebben vooraf Amerikaanse tv-zenders gecontacteerd.

Stefan Vandegehuchte van TeleKitty, een humoristische app die de gedachten van uw kat leest, hoopt via meetings met een kattenblog en -café zijn markt gevoelig te vergroten.

Belgische starters in New York.


Alle 15 start-ups op een rijtje:

Conversation starter
Een tool om op netwerkevenementen ontmoetingen tussen deelnemers te stimuleren en faciliteren.  

Cumul.io
Een datavisualisatieplatform waarmee bedrijven inzicht krijgen in hun overvloed aan data, en dat zonder de hulp van IT-experts.

Ectosense
Analyse van slaappatroon.

Ewtomatic
Robot die sneeuw ruimt, het gras maait en bladeren bij elkaar harkt.

Fan Arena
Social gamingplatform voor fantasy voetbal.

Five to noon
Unieke, herbruikbare (voedsel)verpakking.

Flavr
Onlineplatform voor huisbereide maaltijden.

Happs
Een spel, Karaton genaamd, dat leren leuk en motiverend moet maken voor kinderen met dyslexie.

Lynxcare
Een digitaal medisch paspoort dat alle informatie centraliseert.

Pozyx
Hard- en software voor indoor positioning milimeterwerk.

Qompium
De app Fibricheck detecteert onregelmatige hartritmes.

Small Teaser
Een platform waarmee consumenten zonder voorkennis hun eigen digitale tijdschrift kunnen maken en er reclameinkomsten aan overhouden.

Survey Anyplace
Een tool om leuke online-enquêtes op te stellen.

TeleKitty
Een app die de gedachten van katten vertaalt naar tekeningen van de populaire Gentse illustratrice Eva Mouton.

Tinkerlist
Een collaboratief content management systeem voor tv-makers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud