Advertentie

De Werf, Leuven

©Tom Verbruggen

De terrastip van Maarten Lambrechts, multimediaredacteur: De Werf in Leuven.

Voor oesters of sterren moet je in het nabijgelegen, claustrofobische Muntstraatje zijn. En voor een Stella met zicht op het flanerende studentengeweld kies je beter voor de langste toog van het land op de Oude Markt. Maar geef mij in Leuven maar de rust en de ontspannen sfeer van De Werf op het Hogeschoolplein.

©Mediafin/Mapbox/OpenStreetMaps

Autoluw, enkel toegankelijk via kleine straatjes en omzoomd door prachtige kastanjebomen: het Hogeschoolplein is het perfecte decor voor het terras van De Werf.

Het Hogeschoolplein is een groene oase van rust in de Leuvense binnenstad: autoluw, enkel toegankelijk via kleine straatjes, de residentie van het historische Pauscollege en omzoomd door prachtige kastanjebomen. Het terras van ‘knabbel- en babbelcafé’ De Werf past perfect in dit decor.

De ietwat belegen ondertitel van de zaak doet deze klassieker onder de Leuvense cafés onrecht aan. Naast de heerlijke locatie zijn er namelijk heel wat fijne details die De Werf tot een constante in mijn Leuvense leven hebben gemaakt.

Wie kan bijvoorbeeld het genot weerstaan om zelf zijn chocomelk te maken door grote brokken chocola in hete melk te laten glijden? En wees maar zeker dat deze chocomelk, met een reputatie die zich tot ver buiten Leuven uitstrekt, ook in de zomer op de terrastafels verschijnt.

Omgekeerd ligt het terras er in de winter ook niet verlaten bij, met dank aan de fleecedekentjes die de klanten ter beschikking worden gesteld. Geen overbodige luxe voor de Vlaamse terrasganger, die het eerste waterige lentezonnetje al gauw aangrijpt om ‘een terraske te doen’.

©Tom Verbruggen

Als student kwam ik er graag wegens de prijzen, die mooi passen in een studentenbudget. Als vermoeide koopjesshopper plofte ik er wel eens neer voor een snelle, maar toch gezonde salade, wrap of pasta.

Vandaag, als vader van jonge kinderen, apprecieer ik ook de kindermenu’s, die heel wat verder gaan dan de obligate kinderspaghetti en frietjes met kip en appelmoes. In de zomer wordt er op het terras ook een speelhoek ingericht, wat het voor ouders nog gemakkelijker maakt om te ontspannen.

Mijn favoriet op de kaart zijn de chowders: éénmansbroden gevuld met vidé, chili con carne of stoofvlees. Simpel, maar origineel en lekker. Zoals alles in De Werf eigenlijk.

Ligging: Hogeschoolplein 5, Leuven.

Kaart: Hapjes, ontbijt, wraps, pasta, verse sappen en thee, bieren.

Specialiteit: Verse chocomelk met brokken zelf te smelten chocola, petit beurre-taart, chowders.

Budget: Studentenprijzen.

Contact: www.dewerf-leuven.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud