Le Cise, Ault

©rv

De terrastip van Peter Van Maldegem, chef Netto: Le Cise in Ault, Noord-Frankrijk.

‘Een rustig en magisch ontmoetingspunt aan het einde van de wereld, tussen hemel en aarde, om verrukkelijke momenten te beleven.’ Niemand schuwt de superlatieven om volk te lokken, maar de eigenaars van hotel-restaurant Le Cise overdrijven op hun website amper. Op 20 kilometer van het toeristische Saint-Valéry-sur-Somme met zijn fantastische baai, kom je in Bois de Cise effectief aan het einde van de wereld. De atypische badplaats aan de Franse kust is gehuld in complete rust: geen hoge appartementsgebouwen, maar kliffen en bossen waaraan het dorpje trouwens zijn naam dankt.

©Mediafin/Mapbox/OpenStreetMaps

Aan het einde van de 19de eeuw toverde een Parijse wijnhandelaar Bois de Cise om tot een mondaine badplaats. Om een toegang naar de zee te maken werden de kliffen met een stevige hoeveelheid dynamiet doorboord. Langs de opening kunt u vandaag nog via een trap van enkele honderden treden afdalen naar het strand. Nu ja, strand. Stel u geen fenomenale zandbak voor, wel veel stenen waar het ideaal is om eeuwenoude fossielen te zoeken en bij laag water krabben te vangen.

©rv

Vandaag is Bois de Cise geen mondaine badplaats, maar een ideale rustplek voor toevallige passanten. De huizen, waarvan sommige in art nouveau, kronkelen aan weerszijden van de opening klifopwaarts. De enige vorm van toerisme vindt u op een van de twee klifwanden: hotel-restaurant Le Cise. Vanop het terras heb je een uitzicht op de zee en bij helder weer zie je in de verte de Baai van de Somme.

Wat je op deze idyllische plek op je bord krijgt, doet eigenlijk niet meer ter zake.

Wat je op deze idyllische plek op je bord krijgt, doet eigenlijk niet meer ter zake. Toch is er ook op dat vlak weinig reden tot klagen. De keuken maakt gebruik van verse en streekgebonden producten. Geen snacks op de kaart, maar verzorgde vlees- en visgerechten. De locatie is verrekend in de prijzen, maar extreem duur kan je het niet noemen.

Wie na het eten nog wat calorieën wil verbranden, vindt boven op de kliffen een fantastisch wandelpad naar het centrum van Ault. Met de zee altijd in het vizier kom je na 3 kilometer in alweer een andere wereld terecht, mogelijk nog atypischer voor de kust. De desolate uitstraling van Ault houdt toeristen weg, maar wie op zoek is naar puurheid vindt hier zijn gading.

Ligging: Bois de Cise, 20 kilometer van Saint-Valéry-sur-Somme.

Kaart: Vlees- en visgerechten.

Specialiteit: Gamba’s met groene curry en kokosmelk.

Budget: Menu’s van 25 tot 48 euro (excl. wijnen). Hoofdgerecht tussen 18 en 39 euro.

Contact: Route de la plage, Bois de Cise, 80460 Ault. +33 3 22 26 46 46

www.lecise.fr

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud