Rusland, Oekraïne en rebellen laten gevangenen vrij

Oekraïense soldaten die gevangen werden door pro-Russische separatisten. ©REUTERS

Rusland en Oekraïne hebben enkele tientallen gevangenen geruild. De pro-Russische separatisten hebben van hun kant ook 220 gevangen Oekraïense militairen vrijgelaten.

Zaterdag werden tien Russische militairen die door Oekraïne werden vastgehouden, vrijgelaten. Zij waren zaterdagavond weer in Rusland. Moskou heeft op zijn beurt 63 Oekraïense militairen vrijgelaten, melden Russische media.

'De onderhandelingen waren erg moeilijk. Gezond verstand kreeg de overhand en het is allemaal goed geëindigd', zei plaatsvervangend commandant Aleksej Ragozin van de Russische luchtmacht.

Volgens Rusland waren de Russische militairen verdwaald en zijn ze per ongeluk de grens met Oekraïne overgestoken. De Oekraïense autoriteiten beweren echter dat de militairen meevochten met de pro-Russische rebellen.

Donetsk

Pro-Russische separatisten in Oekraïne hebben naar eigen zeggen ruim 220 Oekraïners militairen vrijgelaten. Het gaat om militairen en leden van de nationale garde.

De krijgsgevangenen in de oostelijke regio Donetsk zouden aan de Oekraïners zijn overgedragen, meldden bronnen zondag. De autoriteiten in Kiev hebben de vrijlating vooralsnog niet bevestigd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud