Clinton en Romney winnen in Nevada

©AFP

Mitt Romney heeft volgens Amerikaanse media de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Nevada gewonnen. Hillary Clinton heeft op haar beurt Barack Obama in Nevada achter zich gelaten .

(belga) - Tegenstanders van Romney, John McCain en Mike Huckabee, lieten Nevada vrijwel links liggen. Ze vestigen hun aandacht op de voorverkiezingen in South Carolina. De Republikeinen die sinds 1980 de voorverkiezingen in South Carolina wonnen werden steeds door hun partij genomineerd tot presidentskandidaat.

Romney, de ex-gouverneur van Massachusetts, die dinsdag nog de voorverkiezingen in Michigan won, wordt als winnaar uitgeroepen door de televisiezenders NBC, CBS, ABC en Fox.
Volgens NBC zou Romney 46 procent van de stemmen achter zijn naam schrijven. Op de tweede plaats zou de senator uit Arizona John McCain komen. McCain moet die plaats wel delen met Ron Paul uit Texas. Beiden zouden 14 procent van de stemmen behalen.

Clinton

Hillary Clinton heeft in Nevada haar grootste rivaal Barack Obama achter zich gelaten in de einduitslag. En toch heeft Obama het zeker niet slecht gedaan in Nevada. Uiteindelijk gaat hij er vandoor met de meeste kiesmannen voor de Democratische partij. Dat heeft er alles mee te maken dat Obama heeft gewonnen in de regio's van de staat Nevada met de meeste kiesmannen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud