Advertentie

Doodsbedreigingen voor Francken, Beke en Peeters

Francken kreeg doodsbedreigingen. ©Jonas Roosens

Drie politici zijn onlangs met de dood bedreigd. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), CD&V-vicepremier Kris Peeters als CD&V-voorzitter Wouter Beke kregen bedreigingen.

Het Laatste Nieuws opende dinsdag met het nieuws dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) met de dood is bedreigd. De N-VA'er kreeg een Franstalige mail in zijn mailbox, waarin hij wordt uitgescholden. 'Je bent een grote klootzak. Je gaat al die migranten geld geven terwijl er zo veel werkloosheid is.' De schrijver uit ook bedreigingen. 'Als ik kon, stak ik een granaat in je mond. Ik zou het zonder problemen doen. We zullen elkaar terugzien, dat beloof ik.' 

De dreiging komt midden in de sterk aanzwellende stroom van migranten die in ons land asiel aanvragen. Maandag registreerden ruim 300 asielzoekers zich bij de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), een record. Ook dinsdag stond er een lange rij aan de kantoren van de DVZ bij het Brusselse Noordstation. De boom in het aantal aanvragen - het gevolg van de lange conflicten in onder meer Irak en Syrië - verhit duidelijk de gemoederen. Francken gaat klacht indienen bij de politie. 'Ik ben wel wat bagger gewoon, maar er zijn grenzen', klinkt het. Het is niet de eerste keer dat Francken met de dood bedreigd wordt. 

Het VTM Nieuws kon ondertussen achterhalen dat ook twee andere nationale politici - CD&V-voorzitter Wouter Beke en vicepremier Kris Peeters - enkele maanden geleden doodsbedreigingen kregen. Zij geven geen details vrij over de aanleiding van de bedreigingen. Ze kregen extra beveiliging aangeboden, maar gingen daar niet op in. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud