Opnieuw lange wachtrijen aan Dienst Vreemdelingenzaken

Asielzoekers melden zich aan bij de Dienst Vreemdelingenzaken ©© Jonathan Raa/NurPhoto/Corbis

Bij de opening van de dispatch van Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) stonden woensdagmorgen opnieuw ongeveer 400 asielzoekers te wachten. Een groot deel van hen had de nacht buiten doorgebracht.

Dinsdag hadden in totaal 203 asielzoekers een blauwe brief gekregen om woensdag om acht uur terug te komen. Zij werden eerst binnengelaten. Daarna was het de beurt aan de mensen die een afspraak hadden voor een vervolginterview.

Van de overblijvende groep van ongeveer 150 personen die zich voor het eerst kwamen inschrijven, kon een deel nog binnen. De resterende groep kreeg ditmaal een oranje brief waarmee ze zich donderdag om 8 uur kunnen aanmelden.

Veel van de asielzoekers hadden de nacht in het park doorgebracht. Het Rode Kruis was ter plaatse om eten en drinken en dekens uit te delen. Wie meer geluk had, werd door familie of vrienden opgevangen.

Rond acht uur arriveerden met een kleine vertraging drie politiecombi's. De agenten hielpen het binnenlaten in goede banen te leiden. De sfeer was rustig.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud