weekboek

Als je vriend plots een rivaal wordt

Redacteur Beleggen

Veel nieuws uit medisch België deze week. Terwijl IBA zijn grootste contract ooit in de wacht sleepte, komen er twijfels over de trouw van Mithra's Australische partner.

Laat ons deze week afdalen naar het zuiden van het land. Daar beweegt wat bij de medische bedrijven met een notering op het Brusselse koersenbord. Eerst het goede nieuws. Dat kwam uit Louvain-la-Neuve. Bij IBA - voluit Ion Beam Applications - zong het team luidkeels 'Eviva España', de Vlaamse wereldhit van Samantha uit 1971 die door tientallen artiesten is gecoverd. De song ging in verschillende versies liefst 40 miljoen keer over de toonbank.

De Spaanse kassa rinkelt voor IBA. Het bedrijf mag er tien protontherapiesystemen leveren, goed voor 217 miljoen euro. Het is het grootste contract ooit voor het bedrijf, dat in 1996 werd opgericht als een afsplitsing van het wereldvermaarde Cyclotron Research Center van de universiteit. Analisten schatten dat de dienstverlening en het onderhoud goed zijn voor nog eens 200 miljoen euro extra.

Samantha

Het megaorder is te danken aan de kleren die we met zijn allen massaal shoppen bij Zara, Massimo Dutti of Bershka. Die ketens maken deel uit van Inditex, het concern van Spanjes rijkste inwoner Amancio Ortega. De liefdadigheidsstichting van de 87-jarige multimiljardair komt met 280 miljoen euro over de brug. Zijn stichting schreef vorig jaar via het ministerie van Gezondheid een aanbesteding uit. Kankerbestrijding is een van de voornaamste gebieden waar Ortega zich voor inzet. Protontherapie bestraalt tumoren tot op de millimeter en veroorzaakt minder schade voor naburige weefsels dan de klassieke radiotherapie.

Toch komt het contract niet als een verrassing. We schreven hier enkele weken geleden al dat IBA’s voornaamste concurrent Varian niet langer nieuwe protontherapiesystemen zou bouwen. Diens nieuwe eigenaar, het Duitse Siemens Healthineers , vindt dat Varian er als prijsbreker in die sector te weinig aan verdiende. Dus heeft IBA het rijk bijna voor zich alleen. En als de belangrijkste concurrent wegvalt, moet je niet al te veel toegeven op de prijs.

Balans als een bunker

Het orderboek in Waals-Brabant dikt aan tot 1,4 miljard euro. Met een kaspositie van 137 miljoen - een vijfde van de beurswaarde - heeft IBA bovendien een van de stevigst gebunkerde balansen op de beurs. Toch is enige nuance nodig. Het team van topman Olivier Legrain slaagt er door de hoge werkingskosten moeilijk in de boomende business in nettowinst om te zetten. Het eerste halfjaar was zelfs verlieslatend.

IBA is al meermaals in financieel onweer terechtgekomen. In 2017 volgde de ene winstwaarschuwing na de andere omdat de bouw van de zeer complexe systemen vaak in een knoeiboel ontaardde. Dat is intussen opgelost. Een gespecialiseerd team van Vinci helpt bij de constructies.

Als IBA zijn personeel en werking mee kan laten evolueren met zijn groei, ziet het er goed uit. Het wegvallen van Varian is gunstig voor de marges. Het megacontract, gespreid over vier à vijf jaar, verbetert de zichtbaarheid van de cijfers. IBA kent daarnaast een stevige groei in zijn afdeling voor traditionele deeltjesversnellers. Die maken radioactieve isotopen, steriliseren werktuigen of voedsel, en geven zelfs edelstenen een mooiere kleur.

Door de complexe aard van de business en de afhankelijkheid van grote contracten is het voorspellen van winst bij IBA moeilijker dan bij pakweg een voedingsbedrijf als Lotus. De prognoses voor de koers-winstverhouding dit jaar lopen uiteen van 30 tot 86. Tegen een geschatte 10 keer de ondernemingswaarde versus de brutobedrijfswinst is IBA niet goedkoop. Maar de zaken evolueren gunstig, terwijl het risicoprofiel verbetert.

Door de binaire uitslag van ‘bime’ als belangrijkste drijver voor de koers hoort UCB niet in het rijtje aandelen met een laag risico.

Ook over UCB kibbelen de analisten. Maandag plakte Morgan Stanley een verkoopadvies op het Anderlechtse farmabedrijf. De zakenbank wijst op de onzekerheid over de goedkeuring van Bimzelx - naar het schijnt het allerbeste middel tegen psoriasis ooit - en op de trage verkoop ervan in Europa.

Een dag later promoveerde Barclays UCB naar de kooplijst. ‘Bimzelx zal bij een tweede poging toch het fiat van de Amerikaanse toezichthouder krijgen’, oordeelt de zakenbank. Hoe dan ook: door de binaire uitslag van ‘bime’ als belangrijkste drijver voor de koers hoort UCB niet thuis in het rijtje van aandelen met een laag risico. Vrijdag meldde UCB nog sterke testresultaten met bime voor een minder voorkomende huidaandoening.

Vreemde dingen

Terwijl IBA en UCB goed nieuws presenteerden, deed een ander farmaceutisch bedrijf uit het zuiden van het land het omgekeerde. Bij Mithra gebeuren hoe langer hoe meer vreemde dingen. Het Australische Mayne Pharma , dat Mithra’s anticonceptiepil Nextstellis en diens vaginale ring voor geboortecontrole Myring exclusief in de VS verdeelt, sloot maandag onverwacht een partnership met een grote rivaal van de Luikenaars.

Het gaat om TherapeuticsMD uit Florida. Dat bedrijf heeft met Annovera ook een vaginale ring in huis die je een jaar lang tegen zwangerschap beschermt. Een zware concurrent voor de ring ‘Made in Liège’ dus. Zullen de verkopers van Mayne tijdens een doktersbezoek Annovera aanraden? Of toch maar Myring, dat in de States trouwens Haloette heet? Als vrouw kan je niet beide gebruiken.

TherapeuticsMD heeft daarnaast een middel om vaginale pijn tijdens seks in de menopauze tegen te gaan. En een hormoontherapie om opvliegers en nachtelijk zweten in de overgang te bestrijden. Precies dezelfde aandoeningen waartegen ook Mithra’s ‘wondermiddel’ Donesta moet helpen. Mayne zal de rivaliserende producten voortaan in de VS aan de man - of liever vrouw - brengen.

100
dokters
Er komen elke week 100 Amerikaanse dokters bij die de pil Nextstellis voorschrijven.

Mithra-topman Leon Van Rompay herhaalde twee weken geleden dat hij voor eind dit jaar met een Amerikaanse distributiepartner voor Donesta naar buiten zal komen. Mayne Pharma zal het niet zijn na deze deal. De ‘vriend’ begint op een vijand te gelijken, hoewel Mayne herhaalde dat het zwaar blijft inzetten om Nextstellis voet aan de grond te doen krijgen in Amerika. Dat lukt langzaam. Er komen elke week 100 dokters bij die Nextstellis voorschrijven. Ze zijn al met bijna 5.000.

Laten we hopen dat Van Rompay een betere partner voor Donesta vindt dan Mayne. Toen bekend raakte dat het voor ‘de pil’ uit Luik niet om een grote naam ging in 2019, begon het aandeel aan zijn duikvlucht. De koers is bijna 90 procent gecrasht. Mithra kreeg als onderdeel van de deal zelfs een belang van bijna 10 procent in Mayne. Louter cash was meer welkom geweest, want het is duidelijk dat Mithra krap bij kas zit.

Deze week rolden opnieuw ruim een kwart miljoen nieuwe aandelen van de band. Dat stond in het Staatsblad, want Mithra hulde zich in stilzwijgen. Het gaat wellicht alweer om stukken om aan Amerikaanse fondsen als Highbridge en Whitebox te geven in ruil voor hun financiering. Zo kunnen ze ongestoord en zonder risico ‘short’ gaan op het aandeel.

Wat me zeer verbaast, is dat de analisten hun koersdoelen niet naar beneden halen door de drukpers die continu aandelen uitbraakt. Puur mathematisch zou zo’n koersdoel evenredig met het grotere aantal stuks moeten zakken, want Mithra brandt de middelen vrijwel meteen op.

Het gemiddelde koersdoel ligt op 17,82 euro binnen twaalf maanden. Ruim vier keer meer dan de huidige koers. Dat lijkt vreselijk veel op hopen dat Sinterklaas geen kinderschoen, maar een overzetboot zal vullen. Gelet op de prijs die Mayne betaalt voor de licentie op meerdere, al goedgekeurde middelen van TherapeuticsMD - 140 miljoen dollar - kan de Donesta-deal wel eens tegenvallen.

Ik hoop vurig dat het Mithra-verhaal alsnog een succes wordt. Veel kleine beleggers zitten in het aandeel. De producten op basis van het natuurlijke hormoon estetrol zijn baanbrekend. Nextstellis is de eerste innovatie in anticonceptiepillen in een kwarteeuw. Chapeau, maar dat betekent niet automatisch dat je een blockbuster in huis hebt.

De race naar succes is duur, tijdrovend en zonder garanties. Bovendien heeft Mithra in de zomer bijna alle activa als onderpand gegeven voor een kapitaalronde van 100 miljoen euro. De Kerstman zou wel eens niet kunnen langskomen in Luik dit jaar.

Lees verder