Advertentie
opmerkelijk

Beleg je geld in jonge Kanarie

De supporters van STVV kunnen voortaan beleggen in een jonge speler van de club. ©BELGA

Bent u op zoek naar een originele belegging? Dan kan u voortaan investeren in jonge spelers van voetbalclub Sint-Truiden. Als de Kanarie doorbreekt, ligt zelfs een winstuitkering te wachten.

Voetbalclub Sint-Truiden biedt haar supporters vanaf vandaag de kans om te investeren in jonge, beloftevolle voetballers. Dat meldde Het Belang van Limburg dinsdag. STVV slaat voor het initiatief de handen in elkaar met het Duits-Zwitserse bedrijf Kickrs.net. 

Die onderneming, die actief is in 27 landen, heeft een 30-tal scouts in dienst die jonge talenten opsporen. Ze gaan die beloftevolle spelers vervolgens aanbieden bij verschillende clubs.

Als een club toehapt, biedt Kickrs.net ook een platform aan waar supporters kunnen investeren in zo'n jonge speler. Wie meerderjarig is, kan zijn geld beleggen in het talent in kwestie.

Winst

De supporter moet wel op zijn minst 20 euro veil hebben voor de investering. 'Een individu kan tot 10.000 persoon investeren, een bedrijf kan zoveel op tafel leggen als het wil', klinkt het bij STVV.

Met een beetje geluk levert de belegging zelfs winst op. 'Als de speler bepaalde doelstellingen behaalt, krijgt de supporter een bepaald bedrag uitgekeerd', luidt het bij Kickrs.net.

Profcontract

Als voorbeeld geeft het Duits-Zwitserse bedrijf de ondertekening van een profcontract of een selectie voor een nationale jeugdploeg. Des te meer iemand investeert, des te groter is de kans op een grotere winstuitkering.

STVV test vanaf vandaag een eerste keer de appetijt voor het systeem. Supporters kunnen hun geld pompen in het 18-jarige Griekse talent Panagiotis Kynigopoulos. Mocht blijken dat er uiteindelijk niet genoeg belangstelling is voor een aangeboden jonge speler, dan krijgen de supporters hun geld terug. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud