China stuurt zijn studenten en wetenschappers uit naar West-Europese universiteiten en kennisinstituten. Spelen onze wetenschappers daarmee het Chinese Volksbevrijdingsleger in de kaart? Helpen ze China in de kaart de eerste technologische, economische, politieke en militaire supermacht in de wereld te worden? In het journalistieke project The China Science Investigation onderzocht De Tijd dat samen met andere Europese media.
Wat is de metaverse precies? Hoe gaat die ons leven en werken veranderen? Kan je er, naast exclusieve feestjes bijwonen, ook investeren, bouwen en beleggen? Wie bepaalt de regels in die nieuwe virtuele wereld? Welke Belgische bedrijven hebben de opportuniteiten van de metaverse al ontdekt? De Tijd maakt u wegwijs in de metaverse. Volg het dossier in de krant, op tijd.be en beluister de podcast.
Heeft uw private bank meer weg van een politieagent? Wat moet u weten over de nieuwe Europese regels die peilen naar de duurzaamheid van uw beleggingsportefeuille? En wat schuilt onder de motorkap bij Delen Private Bank. Het zijn maar enkele van de ingrediënten in deze bijlage.
Hoeveel geld krijgen onze artsen en ziekenhuizen van de farmaceutische industrie? Van de bedrijven die uw medicijnen of uw prothese maakten? Zet dat hun onafhankelijkheid op het spel? De Tijd volgde samen met Knack, Le Soir en Médor het spoor van de ‘farmamiljoenen’ die naar onze zorgsector vloeien.
België is een draaischijf van illegale handel in cultureel erfgoed, vooral uit Egypte en Italië. Aan de hand van enkele ontluisterende voorvallen spit De Tijd samen met VRT NWS uit wat zich afspeelt in de antiekwereld. Van de archeologische sites en musea waar de stukken worden geroofd, over de antiquairs en veilinghuizen die ze verkopen, tot de etalagekast van de verzamelaar.
De belangrijkste twee havens van België, die van Antwerpen en Zeebrugge, fuseren eind april. De Tijd staat twee weken lang stil bij die krachtenbundeling en legt uit hoe tussen de fabrieksrook en de containerterminals de contouren van een nieuwe economie opdoemen: groener, duurzamer, technologischer. En met een aantal verrassende oude en nieuwe spelers.
Met de bijlage 'Wealth' geeft De Tijd u een inkijk in het rijke leven van de zeer vermogen.
De Tijd diept actuele thema's voor u uit.
Lees hier meer over de winnende beleggingsfondsen.
Rusland lanceerde op 24 februari een aanval op Oekraïne. Het Westen reageert met sancties en bedrijven bevriezen of stoppen hun activiteiten in Rusland.
Bouwgroep Aertssen, IT-bedrijf Cegeka, telecomfirma Destiny of investeringsgroep Heylen Group. Wie volgt rekkenbouwer Stow als Onderneming van het Jaar?
De Tijd gaat in gesprek met toonaangevende ondernemers en onderzoekers over onze toekomst. Ze blikken vooruit en tonen ons welke wereld er in het verschiet ligt.
Audioverhalen van De Tijd
Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.
De redactie koos de markantste aandelen van het jaar.
Op zaterdag 20 november vindt Finance Avenue plaats, de geldbeurs van De Tijd voor doorgewinterde beleggers én startende investeerders. U krijgt er concrete tips om te beleggen in aandelen, fondsen en vastgoed, wordt wegwijs gemaakt in de wereld van de cryptomunten, en krijgt advies om uw pensioen- en successieplanning aan te pakken.
Elke dag kiest de redactie van De Tijd een opvallende grafiek uit de actualiteit.
Samen met ICIJ en ruim 600 journalisten van 150 media over de hele wereld onderzocht De Tijd maandenlang de Pandora Papers, miljoenen documenten die zijn uitgelekt over postbusconstructies in belastingparadijzen. Na alle maatregelen om zulke constructies tegen te gaan, vonden we ook nog 1.217 Belgen die de constructies gebruiken. Wie zijn ze? Waarom zitten ze daar?
Elke week neemt iemand plaats in de tijdcapsule, van waaruit hij of zij elke dag vertelt over de verleden, de tegenwoordige, de toekomstige en de oneindige tijd.
Wat zijn de oplossingen voor het fileprobleem in België? Met 'het grote filerapport' wil De Tijd de verkeersknoop in ons land ontwarren.
Van sociaal verantwoorde investeringen tot circulaire productieprocessen, duurzaamheid zit verweven in elk onderdeel van succesvol ondernemen. Wie vandaag een bedrijf wil runnen, denkt dus best al aan de maatschappij van morgen. Hoe maken voortrekkers als Illy-koffie en Patagonia van duurzaamheid een verdienmodel? Waar maakt textiel-CEO Julie Lietaer het verschil? En kan beton duurzaam zijn?
Wat ziet u als u naar de Noordzee kijkt? Een van de meest innovatieve onderdelen van onze economie? De wereldtop in maritiem onderzoek? Waarschijnlijk niet. Nochtans is de blauwe economie een onbekende sterkhouder in Vlaanderen. Onze elfde provincie, waar volop geëxperimenteerd wordt en waar oplossingen liggen voor de klimaat-, energie- en grondstoffenproblematiek. Volg de hele maand mei het dossier in De Tijd.
De industrie vertegenwoordigt samen met de elektriciteitsproductie bijna de helft van alle CO2-uitstoot in België. De Tijd gaat op zoek naar technologieën die in die industrie op grote schaal het verschil kunnen maken. Hoe kunnen staal- en cementfabrieken, olieraffinaderijen en de chemiesector de komende decennia hun uitstoot wegwerken? Waar kunnen ze fossiele brandstoffen vervangen door elektriciteit of waterstof en zorgt CO2-afvang voor de doorbraak?
Ondernemende Vlamingen schrijven vanuit het buitenland over wat hen beroert en boeit.
Lees hier meer over de winnende beleggingsfondsen.
Joe Biden is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Wat betekent dat voor de relatie tussen zijn land en de Europese Unie? Zal er na de moeilijke jaren onder Trump een nieuwe Atlantische alliantie ontstaan?
Tot donderdag 28 januari gaan we aan de slag met de thema’s democratie, handel, technologie, veiligheid en klimaat.
Op 31 januari verlieten de Britten de Europese Unie. Volg hier onze berichtgeving over de boedelscheiding.
Joe Biden is de 46ste president van de Verenigde Staten
Toon mij uw emoji's en ik zeg u wie u bent.
De marktenredactie van De Tijd verkoos de meest markante aandelen van het jaar.
Een bijzonder jaar eist een bijzondere eindejaarsbijlage. Tussen alles wat niet mocht en kon zitten hoop. Op een vaccin, op een Zoom-loos contact met collega’s, op een druk café. Over die hoop, en de troost die daarin schuilt, gaat de eindejaarsspecial van De Tijd. Van ondernemers die zichzelf opnieuw uitvonden tot een troostmenu van vier topchefs.
Ondanks de war on drugs blijkt de cocaïnemaffia dieper dan ooit geïnfiltreerd in de Antwerpse haven. Onderzoek van De Tijd maakt duidelijk welke terminals het kwetsbaarst zijn, hoeveel drugs worden onderschept en welke technieken de bendes gebruiken.
Corona heeft inkomsten doen crashen, businessmodellen ontwricht, gewoontes dooreengeschud, veranderingen doorgeduwd. Wat keert terug naar het oude? Wat blijft er voor altijd anders? En vooral: welke kansen biedt dat? De Tijd analyseert de kettingreactie die door de pandemie in beweging is gezet in 'het corona-effect'.
Finance Avenue, de grote geldbeurs van De Tijd en De Belegger, gaat dit jaar online. Vanuit uw huiskamer krijgt u tips om te beleggen, om te investeren in vastgoed en om uw vermogens- en successieplanning aan te pakken. U kunt deelnemen aan webinars en uw geldvraag rechtstreeks stellen aan onze personal finance experts.
Volg het nieuws en lees onze analyses over de uitbraak van het coronavirus.
Journalisten over de hele wereld, ook van De Tijd, onderzochten meer dan 2.100 geheime rapporten. De FinCEN Files zijn meldingen die banken deden bij de Amerikaanse antiwitwascel FinCEN over 2.000 miljard dollar aan verdachte geldstromen.
Het coronavirus heeft heel wat op losse schroeven gezet. Die tabula rasa biedt ook nieuwe kansen. Welke, vroegen we onze opiniemakers.
Wat mag deze zomer niet ontbreken op uw literatuurlijst?
Honderd dagen nadat in ons land het eerste slachtoffer viel, is de eerste golf van het coronavirus uitgewoed. Een crisis legt steevast de sterktes en zwaktes van een systeem bloot. De Tijd brengt de belangrijkste lessen voor onze gezonheidszorg in kaart.
De Tijd en L’Echo brachten vier Vlaamse en Franstalige wijzen samen in Hertoginnedal om concrete oplossingen te bedenken voor de welvaart en de toekomst van dit land en het Belgische model radicaal te hertekenen.
In de rubriek 'Ondernemen in coronatijden' laten we elke dag een bedrijfsleider aan het woord over hoe hij/zij deze crisis het hoofd biedt.
Een overzicht van boeiende tv-series, boeken, podcasts, onlinemusea en galeries om thuis van te genieten.
Lees hier meer over de winnende beleggingsfondsen.
Robots en artificiële intelligentie zijn aan een snelle opmars op de werkvloer bezig. Jobs zullen daardoor verdwijnen, of er helemaal anders uit gaan zien. De Tijd onderzoekt hoe goed uw job bestand is tegen deze revolutie.
De economische, politieke en academische elite verzamelt van 21 tot 24 januari in het Zwitserse bergdorp Davos voor het 50ste Wereld Economisch Forum. De Tijd is in Davos en brengt de hele week verslag uit.