Ahidar derde op spa.-Spirit lijst in BHV

Brussels parlementslid voor Spirit Fouad Ahidar krijgt de derde plaats op de kamerlijst van sp.a-Spirit in Brussel-Halle-Vilvoorde. Met ondervoorzitster Annelies Storms en de zwarte schepen van Sint-Niklaas Wouter Van Bellingen mikt Spirit in Oost-Vlaanderen op twee kamerzetels.

(belga) In West-Vlaanderen krijgt Davina Mariano, een gemeenteraadslid in Beernem, de hoogste Spirit-plaats op de kamerlijst.

De lijstvorming bij Spirit was niet gemakkelijk, zo werd zondag tijdens het verkiezingscongres in Mechelen nog eens gezegd. De plaatsen op de kartellijst met sp.a zijn immers geen cadeau.

Partijvoorzitter Geert Lambert staat derde op de Senaatslijst en komt dus niet op voor de Kamer in West-Vlaanderen. De vierde plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst gaat naar de onbekende Davina Mariano, een gemeenteraadslid in Beernem. Vlaams parlementslid Bart Caron uit Kortrijk staat negende bij de opvolgers. In Antwerpen krijgt Fauzaya Talhaoui de vierde plaats. Staatssecretaris Els Van Weert staat op de voorlaatste plaats.

In de kieskring Leuven krijgt de Leuvense schepen Mohamed Ridouani de vijfde plaats. Kamerlid Stijn Bex is eerste opvolger en maakt dus veel kans terug in de Kamer te komen. In Limburg moet kamerlid Annemie Roppe de klus vanop de vierde plaats zien te klaren.

Op de Senaatslijst was voor Lionel Vandenberghe geen plaats meer. Vlaams minister Bert Anciaux duwt de senaatslijst, maar blijft naar eigen zeggen zeker in de Vlaamse regering. Huidig kamerlid Koen T'Sijen is tweede opvolger. Oudgediende Nelly Maes staat dertiende bij de opvolgers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud