Avontroodt tweede op Antwerpse Open Vld-Kamerlijst

Uittredend Kamerlid Yolande Avontroodt prijkt op de tweede plaats van de Antwerpse ontwerp-Kamerlijst van Open Vld, die zaterdag met ruime meerderheid door het provinciaal bestuur is goedgekeurd.

(belga) Fractieleider Fons Borginon en Kamerlid Annemie Turtelboom staan niet op de lijst.

Zoals bekend wordt de Antwerpse Kamerlijst getrokken door partijvoorzitter Bart Somers. Het Antwerpse bestuur dragen zowel Turtelboom als senator Patrik Vankrunkelsven voor voor de derde en vierde plaats van de senaatslijst, aldus provinciaal voorzitter Ingmar Devos. Volgens hem had Borginon de derde plaats op de Kamerlijst gevraagd. Maar die was niet beschikbaar, aangezien de partij die aan Willem Frederik Schiltz, zoon van oud-VU-kopstuk en minister van staat, Hugo Schiltz had aangeboden.

De ontwerplijst haalde 97 procent van de uitgebrachte stemmen. Antwerps schepen en Kamerlid Ludo Van Campenhout duwt de lijst. Uittredende volksvertegenwoordigers Martine Taelman en Claude Marinower vervolledigen de top vijf. De burgemeester van Merksplas, Frank Wilrycx, is eerste opvolger. De opvolgerslijst wordt geduwd door mandatarissen uit andere parlementen: Annick De Ridder, Margriet Hermans, Dirk Sterckx, Marleen Vanderpoorten en Dirk Van Mechelen.

Zanger/TV-figuur Walter Grootaerts (10de plaats), advocaat Kris Luyckx (13de plaats), ex-wielrenner Edwig Van Hooydonck (20de plaats) en urgentiearts Luc Beaucourt (tweede lijstduwer) zijn opvallende kandidaten.

De ontwerplijst moet nog worden goedgekeurd door de leden van Open Vld. De stemming gebeurt later deze maand via het internet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud