Advertentie
Advertentie

Christine Van Broeckhoven trekt sp.a-kamerlijst in Antwerpen

Wetenschapster Christine Van Broeckhoven trekt bij de federale verkiezingen de sp.a-kamerlijst in de provincie Antwerpen. Dat bevestigt de sp.a-woordvoerster.

(belga) Van Broeckhoven doet aan de Universiteit Antwerpen onderzoek naar zenuwziektes zoals Alzheimer.

De sp.a was al langer op zoek naar een "wit konijn" om die lijst aan te voeren. De Antwerpse sp.a-burgemeester en stemmenkanon Patrick Janssens had immers al laten verstaan de lijst niet te willen trekken.

Volgens Gazet Van Antwerpen duwt hij de kamerlijst. Zijn kabinet zegt dat hij daarover pas eind deze maand duidelijkheid zal brengen.

Professor moleculaire biologie Christine Van Broeckhoven (53) is een internationale autoriteit in het onderzoek naar Alzheimer-dementie, manisch-depressieve psychose en andere zenuwziektes bij volwassenen. Als sinds 1983 heeft ze haar eigen laboratorium voor moleculaire genetica aan de Universiteit Antwerpen. Ze won prestigieuze wetenschappelijke prijzen, waaronder de Potamkin Prize en de L'Oréal-Unesco Award for Women in Science. In 2005 won ze de Arkprijs voor het Vrije Woord. Van Broeckhoven heeft aan haar laboratoruim opvallend veel vrouwen in dienst. Ze wil dan ook dat vrouwen meer kansen krijgen om een carrière te combineren met een gezinsleven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud