Groen! wil dat kiezer beslist over coalitie

Groen! heeft kritiek op het pleidooi van premier Guy Verhofstadt voor de vorming van een brede coalitie na de verkiezingen. 'Dit is toch niet te doen. De premier wil duidelijk een coalitie met de traditionele partijen en we hoeven eigenlijk niet meer te gaan stemmen. Laat de kiezer toch eerst beslissen', aldus Vera Dua in een reactie aan Belga.

(belga) In enkele kranten pleit premier Verhofstadt voor een brede meerderheid na de verkiezingen om op de beste manier een staatshervorming te realiseren. Verhofstadt lijkt hiermee het pad te effenen voor een klassieke tripartiete regering, met liberalen, socialisten en christendemocraten, al wil hij dat niet letterlijk gezegd hebben.

Groen!-kopstuk Dua is niet te spreken over de houding van Verhofstadt. 'Dit toont aan dat hij afspraken wil met de traditionele partijen en dat we de verkiezingen niet meer moeten afwachten. We hoeven niet meer te gaan stemmen. Dit gaat over het behoud van de postjes en over de vraag 'waar ga ik terechtkomen na de verkiezingen'', aldus Dua. 'Laat de kiezer toch eerst beslissen. Die moet op basis van de voorstellen en de programma's van de partijen zijn keuze maken. Laat ons de uitslag afwachten', aldus nog Dua.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud