MR belicht ook gewestelijke thema's in verkiezingsprogramma

De Franstalige liberalen van de MR hebben woensdag hun verkiezingsprogramma voorgesteld. Dat is onderverdeeld in zeven thema's en bestrijkt ook domeinen die geen federale bevoegdheid zijn.

"Politiek vormt een geheel", stelde partijvoorzitter Didier Reynders. Over institutionele materies wordt met geen woord gerept. Daarover volgt nog een aparte voorstelling."Op economisch en sociaal vlak zijn we de enigen die gemeenschappelijke voorstellen met onze Vlaamse evenknie kunnen voorleggen, zoals we op 1 mei in Geldenaken hebben gedaan", benadrukte Reynders.

Doel van de MR is zo sterk mogelijk uit de stembusslag te komen om zo het machtscentrum in Brussel en Wallonië te wijzigen. In het programma ligt daarom het accent op de economie, werk en koopkracht, maar ook op innovatie en creativiteit van ondernemingen."Men kan geen fiscaal paradijs bouwen in een economische woestijn", stelde Reynders. Die formulering gebruikte hij overigens al dinsdag op de partijbijeenkomst in Geldenaken, waar een groot deel van het programma werd voorgesteld. Het volledige programma wordt niet gepubliceerd, maar valt raad te plegen op de website www.elections2007.be .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud